f.o.l.l.o.w.e.r.s

Saturday, October 19, 2013

my bestfriend wedding~

salam semua.

sebenarnye, byk sgt entry yg aku dah ade tajuk. cume isi tu dari hari ke hari tak sempat nak abis kan. hehe. so today, aku nak cite psl wedding kawan aku, my good friend Dewi Dahlia.

30 Ogos 2013, Jumaat
haritu aku dgn husband cuti. tp mak aku plak buat jamuan raya. so, kami bertolak ke Ipoh lambat skit. lepas asar gerak dr KL. and Alhamdulillah, ngam2 je sampai before Dewi akad nikah. time tu Allah je tau. risau takut tak sempat je. ye laa, mase aku kawen, Dewi ade dari nikah smpai abis majlis. so, it's my turn. Alhamdulillah berjaya and selamat sampai then terus gi surau. lega sgt. Alhamdulillah, dgn sekali lafaz je Dewi selamat jd isteri kpd suami die, Zaim. best sgt mase ni! terus teringat time akad dlu. nk repeat balik plsss! hehehe. selesai je akad nikah, gi rumah pengantin. sarung cincin, snap2 picture and jamuan makan. lepas tu kami trus gi kt hotel, Falim Hotel namenye. 2 malam kami kt situ. balik hotel masing2 trus tdo. penat dr pagi smpai ke malam. esok nye nak bangun awal, sbb aku jd pengapit. hehehe.

pengantin lama

pengantin baru

31 Ogos 2013, Sabtu
aku gi rumah Dewi dlm pkul10 lebih cmtu. mase ni family die sume dah ready2 nak ke dewan. husband aku pn follow family die utk tlg2 ape yg patut kt dewan. aku dgn Lily stay dgn Dewi and teman die mekap. sume dah siap, terus gerak gi dewan. tak silap aku dlm pkul1 cmtu kitorg gerak gi dewan. bersanding lepas Zohor. mase berarak ni ramai btul org. aku plak yg segan, senyum2 simpul je laa kan. hahahaha. masuk dewan pn penuh org. aku kan pengapit, so perhati je dr atas. ramai org termasuk laa kwn2. best2! dah nmpk dah meriah kt situ! hehe.

overall, Alhamdulillah, majlis berjalan dgn lancar. i'm really happy for her. tak sangke dah kawen dah kwn aku sorg tu. selama ni dok sebut2 bile nak kawen, haa kan dah kawen betul2. hehehe. 






dear Dewi,
tahniah and welcome to the club. aku dah byk dah bg pesanan kt ko. hrp ko ingat. kite tetap kawan no matter what. hidup baik2 ok. moga ko dgn Zaim berbahagia hgga ke hujung nyawa. love u beb!


*petang tu lepak dgn Mimie & Yda kt Old Town bawah hotel. aku order air teh ais dgn pepsi lemon. mlm nye aku food poisoning. muntah kaw2, berak kaw2. cari klinik tak jumpe yg 24 hours. mujur ade 1 klinik kt Gopeng. Ahad tu, laki bini demam! hahahaha. penangan penat sgt agk nye*

till then~


7 comments:

cemomoi said...

singgah lepas jumaat

WongSuroboyo99 said...

selamat bahterah baru

Nak Kurus Tak? said...

selamat pengantin lama...jemput singgah ke blog saya http://carakurussaya.blogspot.com

Marina Rizki said...

Salam kenal. Saya dari Indonesiaa. lagi blogwalking dan nemu blog ini. Hahahaa :D
Waahh seronok yaa penganten baru :D
silahkan mampir juga
marinarizkimarinakiki.blogspot.com

Terima kasih :)

Cia ling said...

buat teman''yg suka main poker online..kunjungi ya www.rimbapoker.com

Mohammed Adwan said...

http://goldenfaire.com/w/ http://www.nasr-arab.ml/
I like Muslims

Mohammed Adwan said...

http://goldenfaire.com/w/ http://www.nasr-arab.ml/
I like Muslims