f.o.l.l.o.w.e.r.s

Wednesday, June 10, 2009

girlfriends~

salam to all...

td aku tgk wayang!!!!! sgt teruja sbb da lame xtgk wyg tau... eh?? xde la lame sgt, tp mcm lame la gk... hehehehe... cani cite nye...

pg2 td, aku bgn, tp xde la pg sgt... bgn2 je trus kemas umah... sbb esok umah aku dijangka akan stat dicat... jiran aku yg tlg catkn, kire mak aku upah die la... sbb kami sume da xlarat nk cat... xsbr nk tgk hasilnye sbb pkck ni pandai sgt cat... and warne cat yg aku & adik2 pilih pn agk menarik... nnti da siap cat, aku upload k... hehehehe... ops!!! terpesong plak.... smbung2....

pas je kemas2, aku pn mandi la... then mkn tghari... pastu aku kua la jap ngn adik laki aku... alaa, yg excited sgt wat ic tu... ingat nk g amik ic die sbb da lame gk la menunggu... call hotline JPN, xdiangkat plak... pelik je... so, aku decide nk bwk je adik aku g amik ic... sesampai je kitorg disana, beratur la nk amik no giliran... tibe turn kami, cek2 no ic adik aku, rupe2nye xsiap lg... adoii~ aku ckp la kt brader tu yg aku da try call tp xangkat... die tnye la no kt kertas tu ke... then aku ckp, haah... die geleng kepala and ckp sorry ye, no ni ade prob skit... nasib die ckp sori... kurg skit angin aku... so, die bg la no lain... die pesan, stp sebulan call tnye... ok, fine~

then, blk dr JPN, aku singgah pejabat pos seri sentosa... aku renew lesen aku... saje renew awal... klu ikot due date nye, ari jumaat ni, 13hb... tp aku renew awal sbb aku nk blk kpg ari jumaat nnti... so, pas settle je urusan tu, aku singgah kedai ikan... selang beberapa kedai dr pejabat pos td... singgah beli ikan gapi.... mak aku kn bela ikan, so ikan gapi die tggl yg betina je... ari tu die ade ckp nk beli yg jantan, tp smpai hari ni xbeli2... so, kebetulan aku g sane, aku belikn laa... punye la happy mak aku dpt ikan tu... sbb mak ckp klu xde ikan gapi jantan, cane die nk membiak lg... btul gk tu... hehehehe~

then, blk je umah, mcm biase la, aku trus mengonlinekn diri... AYUSH online????? mmg sgt miracle... tgk jam, br pkul3.30... aku buzz la die...

aku : yang, xkeje ke?? awk xsihat ke??
ayush : ehehehehehe
aku : bukan nk bgtau awk xkeje, klu x sy da ajak awk jln dah
.
.
.
.
.
aku : jom g umah ea nk, sy nk amik cite
ayush : ok, jom la


so, akhirnye, kami keluar bersama... ayush dtg amik aku... 1st time naik WRT die tau... excited dpt naik... hehehehe... mule2 ingat mmg nk g umah ea amik cite one three hill ngn boys b4 flowers... tp adik ea t'tggl hard disk die kt loker office & kwn adik die plak lupe nk bwk kunci loker... adoii... frust gk... so, xjd la gi umah ea.. kitorg xtau nk g mane, so call bee and nk g jmpe bee kt s.alam... tp federal jem teruk... so, cancel and we decide to go to midvalley... smpai je trus msuk parking... klu xsilap mase tu br 5.30.... kitorg decide nk tgk cite 17 again... tiket pkul6.30... sementara menunggu wayang, kami jln2 la dlu... teman ayush g banana peel... guess what?? aku jmpe wan aida... hehehe... mule2 die misscalled, then aku call blk... mcm tau2 je aku kt mid... hehehe... then, teringatkn cikyah, so call la cikyah plak... kebetulan gk die br kua break... jmpe la cikyah skali... die join kitorg tgk wyg gk... hehehehe... otw g GSC, kitorg g anta aida dlu kt tmpt keje die, STAGE mekap.. sempat gk mengetest mekap2 kt ctu... hehehe... best la jmpe kwn2 setelah sekian lame berperap.... hehehehehe~

after tgk wyg, kitorg trus kua dr mid & g old town kt jln klang lama... kitorg mkn smbil borak2.... and the topic is KAWEN... adoii~ kwn2 aku ni sume da nk kawen ni... tergugat btul rsenye... hehehehe.... well, cikyah & ayush cite benda yg same which is environment org bekerja... nk tau ape die?? tentu la environment org yg dah berkahwin... hehehehe... dr xpikir soal kawen bleh trus terpikir nk cpt kawen.... hehehehe... bile dgr cite dorg mmg lawak laa... sbb aku xmelangkah ke alam pekerjaan lg, so NO KOMEN... hehehehe... papepn, aku happy utk kwn2 aku... hopefully korg cpt2 la kawen... aku jd org yg last kawen pn xpe... senang skit korg sume dtg wedding aku nnti... hehehehe.... the best part is, cikyah insyaAllah akan kawen thn dpn... aku doakan korg cpt kawen & kekal smpai akhir hayat... amin~

gmbr ngn ayush.. bdk ponteng keje!! (jgn mara yang~) cikyah xmasuk lg time ni... gi punch kad jap... hehehehe... mentang2 office dkt ngn mid~


ni plak zarina a.k.a ina... die pnye wedding 6 jun aritu... aku x gi, gmbr ni dpt dr aida... ni kwn aku mase diploma... hehehe... congrats ina, moga kekal hgga anak cucu... amin~

[notaku : my syg beli laptop plak... eeee... he surprised me... byk benda die wat aku surprise even bukn utk aku... ni yg berdebar ni... hehehe]

4 comments:

ct. et. ucu. said...

wahhhh....sonoknye..bace post ni pun dh tau sonok..hhheee

a.d.i.b.a.h said...

hehehee...
nnti kite lepak same tau...
b4 wedding along...
^_^

Byaidajasmeen said...

ha lepas ni your sayang bagi cincin kawen lak. *wink*

a.d.i.b.a.h said...

hopefully...
amin~
hehehehe...