f.o.l.l.o.w.e.r.s

Tuesday, February 9, 2010

i know it already~

salam to all..

harini da masuk keje balik.. even keje ini adalah hanya sekadar praktikal utk abiskan final sem aku, aku tetap kene dtg jugak.. dalam hati, jiwa & sanubari mmg sgt malas.. sbb aku tau aku takkan dpt kerja yg mencabar.. memandangkan makin lame makin hampir dgn tempoh aku tamat berkhidmat kt sini, aku cekalkan jugak hati ni utk pergi.. huhu~

well, semalam aku ade interview dkt kolej swasta.. as a lecturer.. fyi, lecturer utk kolej swasta (sesetengah) klu ade bachelor pun da qualify for this job.. klu tutor plak utk ipta or kolej2 yg ade link ngn gov.. nk jd lecturer kt situ mst ade master.. hehehe.. rase nye korg pn tau, tp aku sekadar nk share.. sbb ade jugak la org persoalkan, setakat degree layak ke jd lecturer? at first, aku pn pikir cmtu and siap gado2 ngn kwn aku sbb aku nak pertahankn yg klu kite ade master br bleh jd lecturer.. but now i know.. hehehe~

ok, smbung.. interview was ok & good.. interviewer sgt hensem, chinese & kami cakap bahasa melayu je.. hehehe.. oh ya, name kolej tu ialah KOLEJ KEMAHIRAN MINDA ISBA UK.. kolej ni under IKRAM HOLDINGS.. so far, aku tgk ok jgk tmpt tu and mostly pekerja bhgian admin org melayu.. org atasan plak chinese.. cool jgk tmpt die sbb kt dlm shopping complex - Brem Mall Kepong.. ade wayang, ade bowling, ade giant.. huhuhu~

mase interview die just tgk resume & result aku.. dari diploma smpai la degree.. and i think, kolej tu nk cari lecturer accounting.. part time kot.. lupe plak nk tnye.. hahaha.. so, aku disuruh buat mock teaching pada 25Feb nnti.. and die bg aku 2 subjek which is Financial Accounting & Management Accounting.. adeh.. aku terpakse bukak balik notes2 aku time diploma dlu.. 1 subjek die bg mse 1/2 jam.. so, 2 subjek sejam laa.. huhu.. sgt cuak kot.. presentation mmg biase buat, tp selalu nye ngn kwn2.. ni sorg2.. mati la aku.. hehehe~

so, stat from now aku mmg kene bahagikan mase aku utk thesis and prepare for mock teaching.. aku nk buat yg terbaik for both.. thesis plak kene anta 26Feb.. so, korg bleh bayangkan la betapa bz nye aku.. dgn tempahan kek lg.. huhu.. aku anggap ni rezeki utk aku teruskan hidup demi mase depan.. aku tak rase beban malah aku rase seronok + teruja.. kene perah otak btul2 la for this 2 weeks.. huhuhu~

anyway, wish me luck ye.. dpt or tak kerja tu, aku tak kisah sgt.. janji pengalaman.. as i said, aku kan tak ready lg nk jd lecturer.. tp klu da rezeki, aku terima dgn syukur nye.. and hopefully Allah permudahkan segala urusan aku.. Amin~


[notaku: entry kt bawah ni sekadar luahan hati aku. aku dgn mak ok. cume itu konflik dalaman aku. and aku sedar aku yg berubah kebelakangan ni. thanks pd kwn2 yg concern. terharu. i'm okay~]

4 comments:

bakal graduate said...

gud luck..jd terbaik utk adik2 contohi..

bakal graduate said...
This comment has been removed by the author.
a.d.i.b.a.h said...

thanx kwn.. insyaAllah i will~ =)

Anonymous said...

Kak,sy pun dpt offer drp kolej ni..esok interview. Any tips for me? especially tntg mock teaching..terima kasih in advance..hehe