f.o.l.l.o.w.e.r.s

Monday, October 18, 2010

tak tau~

salam to all.

lately perasaan agk kucar kacir and slalu sgt nk emo & touching. yes, maybe sbb 'bulan mengambang', tp rse cm bln ni sgt STRESS. aku tak tau knape.

semlm, da happy2 dating, blk dating aku nangis. pdhal, ape yg Mr.Bf ckp tu ade btul nye. tp aku yg touching lbh. siap nangis mengalahkn bdk kecik. tak tau sbb ape, seriusly tak tau.

aku tau aku ade masalah 'fobia' ditinggalkan. and day by day it getting worst smpai aku lupe sume ni kerja Allah. i'm hoping too much and this so called habit need to be change ADIBAH!! u must throw it far far away. ingat Allah maha mengetahui.

aku rse aku dah byk berubah and skang ni mmg aku ikot je rentak sume org. itu yg aku rse laa. tp aku tak tau ape lg yg tak kene. aku btul2 tak tau.

harini aku ade interview utk smbg MBA. supposedly aku wat yg terbaik. and YES, aku dah buat yg terbaek and selebihnye aku tawakal. tp aku ttp rse sesuatu yg aku tak tau nk huraikn. aku rse mcm aku tak dpt nk continue MBA kt UiTM ni. haih. tak tau la.

mungkin ade silap dimana2. mungkin aku kurg kusyuk ketika beribadat. dan mungkin sbb kdg2 aku leka dgn duniawi. aku tak tau dr mane nk mule. aku tak tau cane nk lega kn hati ni. aku btul2 tak tau.

Ya Allah. Kau permudahkan lah segala urusanku. Kau murahkn rezeki ku. Kau permudahkan jodoh ku. Ampuni dosa ku Ya Allah. KpdMu aku berserah. Amin~





[notaku: i think i need a backup plan. maybe for future~]

4 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

what's wrong sis??don't worry..everything will be okey..jgn terlalu memikir sesuatu perkara sampai abaikan ape yg jadi kat sekeliling..biasalah..kadang2 perasaan kita kan..sometimes kita rasa diri kita ni teruk!xyakin!kan??xpe..jgn risau..insyaALLAH ape yang kita usahakan,akan dimakbulkan ALLAH..cuma banyak2kan bersabar..kalau hari ni bukan hari kita,maybe esok adalah hari kita..bukan semua yg kita nak n harap,akan dapat..kalau dapat pun,maybe bukan sekarang..so..banyak2kan berdoa..okey??keep smiling.. :)

a.d.i.b.a.h said...

thanx dear. mmg lately ni jiwa kacau skit. ape org ckp sume nk touching. xtau la nape. tp bile duduk pk lame2, ade betul nye. yg penting dah usaha, selebihnye serah pd Allah sbb Dia penetu segala. thanx again for ur concern. really appreciate it! =)

a k m a r said...

lately ni mood aku pun swing sbb period. semua buat tak kene. pastu nk menanges. lepastu tarik nafas dlm2. ok sikit. kt shower nanges puas2. tak tahu la nape. tp itula hanya tuhan je yg mengetahui, tuhan nk uji kite skit je kita dh menggelabah kan. doa byk2 supaya kita sama2 sbr. pasal master tuh, niat dlm hati tuk dpt ilmu i/allah dpt. usah terkejar2.nnti stress. best of luck!

a.d.i.b.a.h said...

thanx beb! tu la. maybe stress sbb keje and maybe aku sendiri ade silap kt mane2. hopefully ape yg dirancang, Allah permudahkn. same goes to u dear. cpt skit blk msia! gdluct to u too~ =)