f.o.l.l.o.w.e.r.s

Wednesday, June 29, 2011

Lesson #1

Salam to all.

Short update sblm aku tdo. Hehehe. Td kt ofis, smbil2 wat keje, sempat jgk aku wat blog walking. Tp lately ni aku mmg suke blog walking blog2 Bride-to-Be! Bukn ape, sje bce dorg pnye entries menuju hari2 bahagia. Byk jgk info berguna and bleh amik sbg contoh atau pn pengajaran! Hehehe.

Okay, so lesson no. 1 yg aku blaja td, sje nk share ngn korg, tak ingat blog sape, tp owner of the blog da selamat kawen and bakal menimang cahaya mata. Hehe. Aku bce review nikah die. Sian gile! Korg tau ape die? Wali hakim yg ptt nikah kn dorg tu suke hati die je cepat kn mase menikah jd sblm Asar! Padahal b4 this dorg dah set time lps Asar. Mmg gile! Last minit plak tu. Uish! Kritikal btul. Pnye laa ex-B2B tu kelam kabut siap2 mekap2 utk nikah. Nsb laa pengantin laki mmg dah stanby, klu buat nye tgh dlm perjalanan ke, tak ke naya! Adeh.

Tp kes ex-B2B tu takde laa berat sgt, cume dipercepatkn masa nikah je and okay what nikah cepat? Hehehehe. Yg aku kesian, ex-B2B tu cite lg yg semggu lps tu, ade psgn pengantin t'pkse nikah lambat gara2 wali hakim tu LUPE! Wali hakim yg SAMA! Nk dijadikan cite, hari nikah same ngn hari bersanding. And sepatutnye nikah pg, tp korg tau delay smpai bile? Smpai ptg kau! Menurut ex-B2B tu, kenduri dah stat tp pengantin still tak nikah lg. But finally dorg sah jd suami isteri and bersanding dah ujung2 majlis. Alahai! Sian kan? Sdey aku bace.

So, pengajaran pertama yg aku dpt kt sini:
UTK LGKH SELAMAT DAN NK MENGELAK DR SEBARANG KEMUNGKINAN, JGN WAT MAJLIS NIKAH SAMA HARI DGN BERSANDING!
(aku berangan kot nk wat cmtu, sbb senang mekap sekali harung!)

*nk buat boleh, tp byk benda kene KONFEM sblm wat cmtu. phm tak?*



[notaku: asal sebok bace bblog B2B? lambat lg laaa!!!!]





Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

anaztasias nora aira said...

ehehhhe rajin baca blog b2b. salam kenal dari b2b :)

nora
http://norapurplebridez.blogspot.com

dba said...

hehehe. rajin laa jgk. nk kte survey, boleh laa. tp awal sgt lg. hehehe.

kite dah follow awk!! =D

akmar yaakub said...

aaaa...wali hakim ni mmg nyusahkan. kawan aku pun penah kena mcm tuh. wali hakim tu cerewet gile. sampai ugut kalau tak lengkap itu ini nikah tak sah. babe, kau nk guna wali hakim ke? kau paham kan maksud aku. ke pakcik ke kau?

a.d.i.b.a.h said...

huhu. aku xtau lg. pkck ade lg. adik pn ade. tp nnti akan dibincang kn kemudian. hehehehe.