f.o.l.l.o.w.e.r.s

Tuesday, April 10, 2012

review e-day: rings~


Salam to all.

Sepanjang aku cuti blog aku pun cuti jgk. Hehe. A lot of things we do and Alhamdulillah settle bab baju kawen. Baju nikah je tak settle lg. Adeh.

So arini aku review cincin risik dan tunang. Both beli kt Reefa Gold Wangsa Walk. Kedai melayu and aku rase design and harga sgt berpatutan and up to date.

Plan asal nak 1 je cincin utk merisik dan bertunang. Lps tu aku nk beli sendiri cincin belah rotan. Sje utk koleksi and harta diri sendiri. Tp Mr.Fiance nak belikan jgk so aku letak skali laa kt dlm hantaran and automatic jd cincin merisik. Hehe.

Cincin tunang plak, asal nye design cmtu jgk tp kecik skit and hrge pn murah skit. Mse kami block price, dpt laa rm169/gram. So mmg rse secured sbb dah block price. Hehe. But after 2month cmtu kitorg dtg blk, tgk2 cincin tu kene jual and SA tu pn da resign. Adeh. Sdey gile. So cri pnye cri, jmpe laa ala2 mcm design asal cume batu nye agk besar. Huuuu. About price, owner kedai tu bg same harge dgn yg previous pnye and actually price yg ni mahal skit dr yg sblm ni. Dah org bg kite amik je laa kn. Hehe. So utk 2 cincin ni kami dpt kurg dr rm1500. Murah x? Hehehe.

Ade org tnye, brape ribu ni? Besar nye batu? One of my chinese fren siap ckp ring ni hrge rm20k. Oh my!! Tak sampai kot. Hehehe. Tujuan beli cincin vogue2 cani sebab nikah nanti dah tak dapat cincin. dapat gelang plak.Tu yg demand skit. Lalalalalala~



Okay, nk smbg keje. Bye sume.




Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

cha said...

cantik. diamond ke u? :)

Cik Mila said...

Adore ur ring!siyes cntk..

a.d.i.b.a.h said...

Cha: tq. hehe. bukn diamond tu dear. org kedai tu ckp Zircon. nth laa. tp suke sbb mcm diamond. hehehe

Mila: thanks so much dear. ehehehe.