f.o.l.l.o.w.e.r.s

Friday, June 8, 2012

review e-day: makanan tgahari~

Salam. Ni smbgn entry td sbnrnye. Tak bleh update skali harung plak. Pyh Android ni. Hehe.

Okay. Katering plak, konon cm nk amik skali dgn kanopi ni. Tp memandangkn jiran aku terror msk nasi minyak, so aku order je kt die. Utk 50 org, mak aku byr RM300. Oh! Bab makan ni mak yg byr. Hehe. Tq Mak!! ♥

Mule2 konon mcm cukup laa kot masak utk 50 org. Pastu bile kire2 blk jemputan mcm nk dkt 200 org je. Haih. Pastu nasib baek mak ckp die nk msk sendiri jgk. Masak sendiri?? Hahaha. Takde laa, sekadar niat je. Tp masak nye org lain, jiran aku jgk. Hehe. Mak aku beli brg2 then mintk tlg jiran aku masakkn.

Menu:
Nasi minyak
Ayam masak merah
Daging masak kicap
Sayur2 & ulam2
Ayam goreng
Kuih2
Teh tarik
Air orange
Satay

Itu yg aku ingat. Hehehe. Ok, utk kuih muih, aku order kt kwn aku. Mak die mmg wat biz kuih muih. Aku beli 3 jenis kuih kt die, kuih bakar, kuih seri muka dgn bengkang. Btul ke? Aku lupe laa plak. Hehe. Then kwn aku bg free kuih cara berlauk. Total sume RM90. Tu hrge kwn2 tau. Hehe. Klu ade yg berminat nk tempah area KL dan Selangor, bleh laa PM aku ye. Hehe.

Utk Satay plak, Mr.Fiance yg blanje. Sbb die nk Satay. Hehe. Satay kt umah aku ni sedap!! Puas hati. Sebatang 50sen je. So aku order 500 ayam and 200 daging. Total RM350 je. Hehe.

Then ade laa jgk apam polka dot aku order dr mkck aku. Dgn die aku main order je. Aku ckp wat je brape2 nnti aku byr. Hehe. Tp Alhamdulillah mkck aku sponsor! Thanks Acik! Hehe. Oh ye! Mkck aku ni mmg amik tempahan. Apam polka dot, muffin, cheese cake, pavlova and etc. Die area2 Rawang ye and can consider luar Rawang. Dont worry. Hehe. If ade yg interested, PM aku ye.





Ni mse mule2. Mknn tak hidang lg. Sbb rombongan smpai je, pihak kami hidang kuih2.







Satay sedaaappp!!

Apam polka dot!!

Lauk pauk for lunch!

Alhamdulillah. Rata2 yg dtg semua puji makanan sedap! Rombongan laki pn kte sedap. Happy sgt! Terima kasih tak terkira kt Acik Fauziah, Pkck Sham, Acik Fiza and family dan pd sume yg terlibat!! ♥

So total cost utk mknn and kanopi is almost RM1200++ jgk laa. Hehe.
posted from Bloggeroid

3 comments:

cha said...

sedapnya siap ada sate lg u. eh i rasa rm1200 agak affordable la.

Lembayung Senja Photography said...

Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

a.d.i.b.a.h said...

Cha: tu laa. Sedaaap satay die!! Hehee. Yup2. I pn rse berbaloi!

LS: nice meeting u!! Hehehe.