f.o.l.l.o.w.e.r.s

Sunday, August 5, 2012

wedding card & bunting design~


salam semua. 

maaf sbb lame gile tak update. alasan biase aku ialah BZ dan MALAS! hahahaha. 

okay, pejam celik pejam celik, lagi 111 hari lg to my big day. so far takde rase pape lagi and aku tak tau nak rase ape. sbb baju nikah tak siap lg. baju sanding pn tak siap lg. cume nye, payment progress so far Alhamdulillah. byk benda aku da byr and almost habis bayar. kire last2 payment nnti samada before event or during event. mmg kene standby sampul duit byk2 and asing kan terus balance payment utk vendor2. kalau boleh tak nak berhutang, insyaAllah. moga rezeki aku dimurahkan. Amin.

oh, fyi aku dah pegi tgk tempat nk wat kad kawen and dah pilih kad2 yg berkenan dihati. harini kami akan pergi balik untuk bg details and clarify everything. aku risau sbb vendor ni ade buat hal dgn b2b and ex-b2b. aku hrp nasib menyebelahi aku laa. aku anta awal pn sbb nk avoid problem2 yg bakal menjelma kelak. hehe. tp tu sume keje Allah kan. hrp2 aku tabah lalui dugaan bile diduga nanti. Amin. sape vendor ni? MyOneCard. sekian~

2 mggu lepas kami dah pilih kad. asal nye aku nk kad 30sen je. mmg aku tak bajet byk utk kad. bg aku janji nmpk name, alamat dan map tu kire ok dah. tp bile belek2 koleksi dorg, Mr.Fiance berkenan plak kt kad 50sen. hehe. nasib baek kad yg Mr.Fiance berkenan tu aku pn berkenan jgk. so proceed je la. hehe. design nye simple je and common, so takde laa special pn. hehehe.

ni laa kad nye. simple but nice! kami suke. hehe.

then asal nye aku ade masalah dgn map, sbb first time kan nk wat kenduri. menggagau jgk laa aku cri map. tp kebetulan kwn b2b aku, Huda, buat wedding kt tmpt yg same dgn aku. Alhamdulillah, hasil pertolongan die laa aku dpt map utk ke dewan nnti. tp draft asal dr vendor tu, map die sgt laa simple. jd aku mintk tlg adik aku edit kan skit map tu. and aku fokus lebih kt Jalan Maarof. aku hrp tetamu aku nanti tau laa cane nk gi Bangsar. hehe. thanks a lot Huda sbb byk tlg especially psl map and bagi nasihat psl vendor. oh, vendor kad kawen die pn same dgn aku jgk. byk laa benda yg kebetulan same. suke2! hehe.

ni laa map nye. nnti korg follow signage skali eh. insyaAllah tak sesat. hehe.

then, move to bunting. normally kan if kite wat kad ni mst akan dpt free bunting kan. biase nye bunting yg aku tgk rata2 letak muke pengantin! hahaha. sorry aku gelak tp aku rase cm kelakar. mak and family pn dah pesan awal2 jgn letak muke sendiri kt situ. and aku and Mr.Fiance pn tak berniat atau berhajat utk interframe kt bunting sendiri. maklum laa, kami ni kayu and kami malu sebenarnye. maka bermula lah pencarian design bunting. 

nk dijadikan cerita, mase blog walking, aku jmpe blog sorg ex-b2b ni. tgk bunting die, sumpah comel! jatuh cinta trus dgn design bunting die. and bile komen2, die ckp hubby die design kn. so, after a few month, try tnye balik and Alhamdulillah she and her hubby willing to help me with the bunting design. sumpah excited! aku serahkan bulat2 sume kt die. first draft je aku dah suke gile. comel sgt10000x. haaa over tak? hehehe. but seriusly comel! 1st version tu bride die tak bertudung. maka dgn rse rendah diri nye aku mintk tkr bride bertudung. hehe. dpt 2nd draft, still comel but still bleh improve lg bride tu. jd aku suggest 1 gambar ni kt die. and Alhamdulillah, bile final draft aku puas hati 110%. boleh tak? hehehe. ade laa aku mintk tukar nama and wat another kaler for Mr.Fiance side but with the same design. Alhamdulillah. all i can say is i'm really super duper satisfied with the design and sumpah comel gile! aku hrp vendor tak buat hal laa. huhu. btw, sape kah org nye? hehehe. She is Sasha and her hubby is Kazaa. mereka sedia menerima tempahan DESIGN, ape2 je. please pm her kt blog or FB. the price is seriusly super affordable! recommended! hehe. thanks so much Cha & hubby. really appreciate it and i love it to the max!! 

ni for my side. maaf, date terpakse dirahsiakn dlu. *bajet*
ni utk belah Mr.Fiance. cantik kan?


okay laa. itu je utk harini ni. and aku akan update lg nnti. tggu 100 hari! hehehe. till then~


[notaku: Ya Allah, permudahkan lah urusan pernikahan kami dan murahkan lah rezeki kami. Amin]


9 comments:

anariffin said...

hye dibah..
salam kenal ye...

kite same ler..
g wat kad temapt same..n design pun same..
kaler je lain2..
hehe..hope tader probs jugak...

bunting u sgt cute okeh...jeles..
nga pening cari design bunting

a.d.i.b.a.h said...

Hye u! Thanks 4 drop by. Hehe.

Tu laa. Hrp cmtu. Same eh?? Means u sempat laa dpt material kad yg tu? Malangnye i xdpt kad material mcm tu. Tp die bg material yg bru but still same design. Hehe.

Thanks. Tu pn mintk org design kn. U can consider her if u want. Design die cute2. Hehe.

cha said...

hee thank you so much for ths entry dear. appreciated sgt. jgn serik k bekerja dgn kitorg hehe :p and paling penting jgn lupa kasik kad kawen huhu

anaztasias nora aira said...

hai salam kenal :) gud luck ur preps :)

a.d.i.b.a.h said...

Cha: hehhhe. Sure bg pnye nnti. Tggu k. Hrp2 xde problem dgn vendor tu. InsyaAllah. =)

a.d.i.b.a.h said...

Salam kenal sys!! Thanks so much. Btw i'm ur silent reader. Hehe.

Huda Luna said...

huhu bunting diba cantikk


huhu how kad kawen ok ke

cik mah said...

Aaaaaa....comel sgt2.... Suka jugalah....

Anonymous said...

I've read a few excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you place to create this sort of fantastic informative site.

Visit my page ... new cellulite treatment