f.o.l.l.o.w.e.r.s

Monday, September 10, 2012

dilema si gigi besi!

Salam semua.

Minggu ni da tinggal 10 weeks to go. Dan harini da tinggal 75 hari lg. Huuu. Nerves makin terasa. Borang nikah tak gerak lagi. Biasa laa, Mr.Fiance aku busy on weekdays. Weekends lepas plak kami memenuhi jemputan kwn2. Hrp2 weekends ni dapat laa isi borang tu and settle kn ape2 yg patut.

So today aku nak cite skit pasal braces aku. Hahaha. Tibe2 nak cite psl braces kaann. Bukan ape, tak lame lg je my big day. Aku tgh berkira2 lg nk bukak or tak.

Aku stat pakai braces klu tak silap dlm bulan 7 tahun 2011, means tahun lepas sebelum raya. Hehe. Ye laa, aku penah cite kt entry terdahulu, aku da lame nak pakai braces ni, since skola rendah lg. Tp hasrat tu tak kesampaian smpai laa aku da jmpe tmpt yg menepati bajet aku utk pakai braces. So, almost 1 year jgk laa aku dah berbraces. Hehehe.

Pakai braces ni best je. Mule2 tu mmg laa seksa skit sbb nk kene adapt dgn besi2 tu. Makanan2 yg ko slalu makan dah tak bleh nak makan laju2 mcm dlu. Buah ko tak bleh gigit sesuka hati kecuali klu gigi dan besi tu kuat laa. Hahahaha. Pengalaman aku pakai braces sgt seronok. Konon bajet nak kurus tp utk aku, TAK BERKESAN ! Sekian~

So, klu ikotkan, aku ade lg setahun before aku btul2 boleh bukak besi2 ni. Itupn klu gigi aku btul2 dah ok. Tp klu tak ok jgk, maybe akan extend lg. For my big day, of course laa aku tak nak pakai braces. Seriously tak nak! Cukup laa mase bertunang aritu spoil gile bile aku senyum! Hahahaha. So, mmg aku decide nk bukak pn and doctor pun da sedia maklum.

cane korg rase? ok tak senyum cani time sanding nanti? hehehe
Tp haritu, mcm biasa pegi check up. Doctor ade laa jgk ckp yg gigi ni tak boleh paksa and maybe tak ok lg if aku nak bukak. Then aku decide nk bukak atas je. Itupun sbb aku ni klu senyum biasa2, mmg tak nmpk gigi bwh. Klu aku senyum beria2 tu baru nmpk sume gigi! Hahahahaa.

Mr.Fiance da ckp awal2 die tak kisah. Tak bukak pun ok, bukak pn ok. Semua bergantung kpd bajet aku. Sbb nye if aku bukak and pasang balik, doctor charges around rm250-350 jgk laa. Haaa, amik kau! Sanggup tak nak kuar duit di saat2 akhir majlis? Itu laa persoalannye skang. Company aku mmg laa bagi claim, tp utk tahun ni aku dah gune dah. So kene tggu next year laa bru dpt duit nye. Hmmm. Kene kire bajet btul2 ni. Huhuhu.

My OP plak ckp biar kan je. Skang kn trend org pakai braces. Lg2 kt Bandung. Merata2 org pakai braces! *nape tibe2 sebut psl Bandung???* OP aku ckp lg, bru laa RARE! Hahahaha. Okay, rare laa sgt kaaann. Adoi! Dilema sungguh!

aku mintk kwn2 FB vote aku. hehe. thanks korg!!
Kesimpulannye skang ni, aku kene tggu laa lg 2 appointment. And by that time bru bleh decide nak bukak ke tak. Aku harap aku ade bajet even sebenarnye aku tak spare duit pun utk braces ni. Huhuhu. Papepn, aku ok je bersanding WITH or WITHOUT braces. Cume kene cari kaler transparent laa klu aku bersanding pakai braces! Hehehehe.

Keputusannye akan diumumkan bulan 10 nanti eh! Tggguuuuuuu~




[notaku: moga dipermudahkan segala urusan kami. Amin]




8 comments:

ciksusu said...

tng kte pon pakai braces ;)
hee..rase lg cute kot pengantin berbraces ;p

a.d.i.b.a.h said...

Ye ke. Hehe. Tu laa. Tgk laa cane nnti. Huhu.

Hanan Razak said...

2 2 ok akak... Tapi kan tkt la ttbe saki k nnt.. jenuh pulak.. baik pakai je la..hehehe

Zimie said...

cam comel je pengantin berbraces hihi.tp if company leh claim ok je diba.claim la next year, boleh ke?kalau zimie proceed je kehkeh.

a.d.i.b.a.h said...

Hehehe. Tu laa. Akak xbleh nk decide lg ni. Hehe. Risau!!!

a.d.i.b.a.h said...

Tu laa Zimie. Klu bukak pn maybe atas je laa. Hrp2 murah laa skit. Mmg bleh claim tp kene standby byl skit laa duit ujung2 majlis tu. Hehe.

dila joe said...

X cute ke pengantin pkai braces ni.. Kite lak br bpe ari pkai braces.. Wedding next year pule...dilema gak

dila joe said...

X cute ke pengantin pkai braces ni.. Kite lak br bpe ari pkai braces.. Wedding next year pule...dilema gak