f.o.l.l.o.w.e.r.s

Thursday, October 4, 2012

Penat sgt~


Salam to all.

Arini tak nak cite pasal preparation. Nk cite psl life. Da lame tak story2 kt sini. Hehehe. Layan kan aje laa ye.

Put a side my life with the wedding preparations, currently my life is so hectic! Penat sgt! Mungkin keadaan sekeliling dah berubah. I mean, my job! Dulu I used to love my job. Excited nk dtg kerja and jumpe kwn2. But now, the feeling is different. Totally different.

Dulu lain, skang lain. Ape yg pasti, skang aku tak happy lgsg kerja kt sini. Dah takde feeling dah. Niat dlm hati nak tggu abis wedding je and nk blah dr sini. Penat bermain dgn perasaan. Penat nk jge hati org end up hati sendiri merana. Maybe the environment laa kot. Buat itu salah, buat ini salah. Kdg2 kau rase mcm kau dok ASRAMA plak. Sume nk kene ikot rules. Haih. Manusia mane laa yg bleh nk taat 100% dgn rules kan? Rules Allah yg maha hebat pun ade jgk org berani langgar even dah tau berdosa, inikan pulak rules manusia. Ye tak?

Kau fikir laa. Kenapa org2 lain boleh keluar lunch secara berjemaah, tp bile tibe dkt org2 ni tibe2 tak boleh pulak. Bile ofis kosong, tggl org2 ni je dok kt tmpt masing2, takde pn org concern. Cube kalau tmpt org2 ni kosong, konfem kecoh 1 dunia mcm buat kesalahan besar ya amat. Bile dtg lambat, bising. Bile blk on time pun bising jgk. Tp cube kalau kau masuk ofis seawal 7 pg dan pulang selewat 8 mlm, cube kau tgk ade org bising tak?? Kalau kau tak keluar lunch, ade org bising tak?? Ade org concern tak?? NON HADO!!! That is the reality that I faced now.

Yeah, mungkin rules dah semakin ketat sbb tak nak staff pijak kepala and naik lemak. And of course nk jge reputation. Aku faham. Every company has their aim and target. Tp not fair laa kalau kau focus kt org tertentu je. That is called BIAS! Okay, fine laa if kau nak jage org2 kau. Tp kau tengok laa jgk keadaan dan perasaan org lain sebelum kau bertindak. Make sure sume agreed dgn kau. Dari level bawah smpai level atas mesti agreed dgn kau. Tak kesah laa kau ade back-up besar pun, human is human. If u respects people then people will respect u back, or vice versa. Skang ni aku layankan je. Malas nk bising2. Malas nk bersuara. Buat sakit hati je. I’m counting for my big day and aku tak nak stress2. Aku janji, lepas dah settle sume aku benti. Kau takkan pandang dah muke aku. Ramai lagi boleh buat kerja ni and lg hebat dari aku. Setakat key-in data, budak SPM pun boleh buat kan. Berbaloi laa dgn gaji. Tu sbb susah nk demand gaji tinggi2. Huhuhu.

As of now, aku dah malas nak berharap sgt. Sbb tau keadaan skang tak mengizinkan. Aku faham and aku tak kisah pun. So skang ni, aku buat je laa keje ni dgn ikhlas. I try! Tak pun, aku benti and fokus jap kt bisnes muffin smbil menghabiskan MBA aku. It sounds great right? Akan diusulkan dkt bakal husband nanti. Mane tau rezeki kerja lps abis MBA nnti kan. InsyaAllah, mudah2an.

Aku just berharap, Mr.Fiance dpt better job. Die pun dah tak tahan kerja kt situ. No increment, no bonus. Pdhal dah 2 tahun lebih kerja situ. Poor him. Sakit hati aku dgr cite die! Sakit sgt. Sbb aku tau sekuat mane die bekerja, but end up cmtu. Sape tak sedih kan? Sedih dan sakit hati sgt2. Allah je tau. Kdg2 aku tlg nangiskan utk Mr.Fiance, sbb tak tahan sgt die kene cmtu. Sedih! Nasib baek laa die cool je org nye. Klu kene kt aku tu, mmg kene laa supervisor dgn boss die tu. Hahahaha.

Aku tak lepas berdoa. Moga rezeki kami dimurahkan. Moga dpt kerja yg lebih better lg. Amin. Nk try job lain. Tak kisah klu kene stat dr bawah pn. Da boring dah keje ni!!  

T_T


bye~



13 comments:

Anis_Apis said...

takpe...sabar dan doa banyak2..insyaAllah dipermudahkan... kena kuat semangat tau adib!! :)

anariffin said...

dib..naseb kiter same je...same sebijik sangat2..now pun ngah try ikhlaskan hati..but dalam otak juz ade stop!!,,huhu.hope kite dapat bersabar kan..after big day..ana pun nk brenti..huhu

✿....rossa alina....✿ said...

susahnye kerja camtu..hukhuk..semoga rezeki akak ngan naim murah..

saba eh kak.. ♥

a.d.i.b.a.h said...

Amin. InsyaAllah. Tq Jamme!! Yang, nnti tgk inbox kt fb eh. ;)

a.d.i.b.a.h said...

I read urs. Sdey kn. Xpe yang. Meh doa byk2 eh. Moga Allah permudahkn segalanya utk kite. ;)

a.d.i.b.a.h said...

Thanks dear. Down sgt bile pk psl keje. Tp xpe laa. Bertabah laa. :)

LyEaDz said...

Insya Allah ada rezeki nak kawin.. Klu bukan rezeki nak kawin, rezeki baby ke nanti? :p who knows?aturan Allah tu sempurna..sabar je. :)

a.d.i.b.a.h said...

Amin. InsyaAllah. Thanks dear. Hari2 doa. Mudah2an dipermudahkn. ;)

♡ izzah ♡ said...

i'm facing this problem rite before my bigday.stress keje melampau,giving full-commitment sampai family n tunang sendiri terabai.serabut sampai accident 2 times.tu pun still org caci maki.mls nak pk panjang,sy resign.tp bos susah nk lepas.sy nekad.hasben pun suh jd surirumah je!now,senang lenang goyang kaki kat umah.tempat keje lame?dgr citer dah mcm kapal karam.even gaji hasben tak banyak mana,tp berkat tetap ada.xserabut cam masing2 gile cari duit dulu..hehe

orked violet said...

sabar dear..

probs tempat keje nih come and go..

bLn nih skt ati.bLn depan geLak tampar.yg ptg sabar..sebab cr rezki kan..smbiL2 2 cr tmpt Laen.hehe

All the best ek~

a.d.i.b.a.h said...

I was thinking to resign if they over limit. Fyi, skang ni timbul benda lain plak. Sume sbb manager nk lpskn bontot sendiri. Akibatnye staff yg merana. Skang sy tgk je dlu. Mls nk tolak ansur dah. Fikir diri sendiri plak. Slalu pk psl org je. Haih. Thanks dear for your info. Pls doakn sy plak eh. :)

a.d.i.b.a.h said...

Tu laa. Dlu2 dah slalu sgt gelak tampar kot. Tu yg skang skt ati je manjang. Lgpn da xbest sbb kwn2 ramai dah xde. Huhu. Btw mmg sy tgh cri keje lain pn. Tunang suro benti, tp xdecide lg cane. Sian plak kt die. At least settle wedding laa kot bru resign. Hehe. Tq dear! ♥

Anonymous said...

mungkin ada sinar kebahagiaan lepas kawin nnt. selamat pengantin baru sis!from najiah