f.o.l.l.o.w.e.r.s

Friday, October 12, 2012

quick update!


Salam to all.

Okay. Harini nk bebel pjg skit. Boleh campur2 cite tak? Hahaha. Byk sgt nk cite ni. Hrp korg bace dgn tabah ye. Hehehe.

Wedding preparations
So far so good. Ahad lepas jumpe Kak Reen from Sanggul Perak. And it is our 1st fitting. Alhamdulillah. Baju Mr.Fiance sgt cantik bile dipakai. Mmg padan dgn die and tak perlu nk alter dah. Baju aku plak perlu kecikkn 1 inci. Errkk!! Apekah?? Aku ingat badan aku maintain je sbb aku tak rase pun badan aku susut. Mcm makin naik ade lah. Hahaha. Psyco jgk kan nk kawen ni, automatic badan susut. Hehehe. Overall, kami suke sgt smpai tak sabar nk kawen! *gatal* Baju bertandang plak, ujung bulan ni bru gi fitting. Sbb Mr.Fiance kene jgk beli sendiri contoh mcm kasut, tie and sapu tgn. Ye laa, nk pakai coat pnye pasal. Hehehe. We’ll see how! Tak sabar!

teaser laa konon2

Pastu, kami dok survey2 jgk doorgift utk Mr.Fiance. Sbb kotak dah ade, cume isi tu tak tau nak letak ape. As of now, die nak letak my homemade muffin. Jd, duit utk beli brg2 sudah pun diketepikan. Seminggu sebelum hari kejadian, kami akan bertungkus lumus siapkan muffin tu. Hehehe. Lg 1 makanan mungkin kerepek. Skang tgh dok survey kerepek jgk. If korg ade suggestion, sila bgtau eh. Hehe. Psl doorgift aku, as of now sume dah ok. Sepupu tlg buat and da 70% siap skali dgn bekas and stiker. Cume utk rombongan lelaki je tak brape nak siap lg. Paper beg tak beli lg. Benda2 nk letak dlm paper beg pn tak finalize lg. Huhu. Tgk laa, bile dah ujung2 ni, benda2 kecik yg slalu wat B2B jd serabut kan? Duit?? Takyah cakap, mengalir mcm air. Bulan ni last gaji utk byr itu ini. Hrp2 cukup laa utk belanja diri sendiri. Nk gi Spa, Pedi, Mani and etc.

If korg tgk2 checklist aku, utk nikah aku nanti tak byk benda pn nak prepare sbb majlis aku ni 1 hari. Pagi nikah, tengahari sanding. Perancangan awal, nak bg rombongan lelaki makan kuih muih before makan berat kt dewan nanti. Pastu pagi td mak tibe2 ckp nak bg dorg makan bihun/mee goreng. Pastu nk buatkan air jgk utk rombongan. Mak ckp risau takut dorg tak sempat nak makan pagi and of kos risau kt rombongan perempuan jgk. Hahaha. Sbb kami nikah pkul9 pagi. Dok kelam kabut nnti risau tak sempat nak makan. Kire mak ckp makan ni utk both family laa. Hehehe. Pastu call masjid and tnye psl ruang makan. Alhamdulillah bleh guna, cume kene sewa laa. Ujung bulan ni nak pegi masjid tu and settle kan ape yg patut. Nak mintk izin jgk utk rombongan lelaki menanggah kat masjid. Hehehe.

And Alhamdulillah, aturcara majlis pun aku dah edarkan kt family. Atas bantuan makcik aku. Tu baru belah mak aku laa. Belah ayah nanti aku bagi mase raya Haji. As of now, aku rase stick with the plan je laa. hehehe. Btw, aturcara ni aku tiru & edit dari Zimie punye. Mase wedding die kan aku jd bridesmaid. So, dgn bantuan aturcara die jgk laa aku dpt siapkan aturcara aku. Hehehe. Tq Zimie syg! 

hehehehehe~

Honeymoon checked! I'm a happy girl in the world!

hornymode! eh???

Itu je laa kot nk cite psl preparation! Last but not least,

please take note! TQ~

My Life
Okay. Aritu aku ade bebel2 pasal kerja kan. Okay, lps pade tu, tibe2 benda lain plak jadi. Sedikit sebanyak ia buat aku bertambah stress. Bukan stress sbb kwn aku promoted, tp stress sbb aku rase penat aku aritu tak abis lagi tibe2 kau hempap dgn benda lain plak. Huh! Pendek kata, die nak melepaskan bontot die tp org lain yg suffer. Org lain tu sape? Of kos laa aku and team aku! Sbb die dah tak nak relief org. Lagi2 bile kwn aku akan bercuti for maternity dlm beberapa bulan lagi. Huh! BIG L to you! As of now, aku pasrah je, ikot flow. Aku da shoot sedas kt FB. Then aku da ckp dgn org berkenaan jgk. Hrp mereka faham. If aku rase aku tak tahan sgt, aku resign je. Mr.Fiance pun da bg green light dah. Takpe, sabar je dlu at least smpai habis wedding. Aku ade apply beberapa tmpt jgk. Klu ade rezeki aku, ade laa. Aku tak harap sgt. As of now, just wait and see!

Pasal study plak, bg mereka yg dah tau, sem ni aku cuti sebentar. Means aku defer 1 sem and aku akan sambung balik awal tahun depan. Another 2 sem to go. Then insyaAllah dapat laa MBA aku. Amin. Mudah2an dipermudahkan.

officially defer!
Oh ya! Last week, my schoolmate, kwn skola rendah merangkap bff selamat nikah dan jd isteri. Alhamdulillah lps mcm2 dugaan, majlis die berjalan lancar jgk. Syukur sgt2. Hehe. A big congrats to you Zia & hubby ! Kau cantik sgt!!!!!!!!!!!! Nanti kongsi2 tmpt best kt Langkawi okay!! Hehehe.

my bff's!

And this week which is esok, my bff merangkap kesayangan merangkap soul mate slps Mr.Fiance akan menamatkan zaman bujangnye jgk. Waaaa. Sdey tp dlm mase yg same happy sgt! Moga majlis die berjalan dgn lancar hendaknye! Amin. I’ll be there to watch your happiness moment yang!

Oh ya! Another good news to share. My bff mase degree, Suhaili, dah pun selamat melahirkan baby boy pd 10.10.12. Sangat comey dan gebu ok!! Geram!! insyaAllah klu keadaan die & baby okay, she will come to my wedding. Yay! Can’t wait. Hrp2 die dpt dtg. Rinduuuu~

comey gebuuuuuuuuuu~
Stat this week aku dah tak mekap dah. Alasan konon2 nak naik seri mase wedding nanti. Ye laa, aku ni kan jenis mekap punye org. Tak nak laa time wedding nanti org tgk same je muke aku! Hahahahaha. Okay, arini je brape ramai dah tegur smpai ade org ckp aku sakit and tak de rupe aku! Hahahaha. sila bertahan utk 43 hari lagi ye!

konon2 natural beauty laa kaan~


Okay, ape lagi eh?? I think that’s all for today! Hehehe. Happy weekends kwn2. weeee~



[notaku: 43 days to go~]





2 comments:

Anis_Apis said...

berdebar kan...

diba, I x bagi lagi kad kahwin kat u...oh no.

Nnt i whatsapp k :P

a.d.i.b.a.h said...

Hehe. Berdebar sgt! Gdluck utk awk k. Hehe.