f.o.l.l.o.w.e.r.s

Thursday, November 1, 2012

It's November!




Salam semua.

Alhamdulillah, it’s November! Bulan yg ditunggu2 akhirnya tiba. Alhamdulillah, syukur masih diberi kesempatan utk hidup. InsyaAllah, lagi 23 hari je nak smpai ke my big day.

So far, everything in place. Baju nikah dah ade lame dah. Siap fitting banyak kali sebab takut badan membesar. Alhamdulillah masih muat lagi kt badan. Hehe. Baju sanding pn dah fitting. InsyaAllah mggu ni fitting lg skali bersama dgn kasut and fitting baju bertandang skali. Doorgift dah 70% siap. Skang nk d.i.y box tu sebab mcm rosak skit. Kene laa d.i.y utk bg hilang sume kesan2 tu. Catering pun in place dah. Cume set bilik tidur yg aku menang je tak dapat2 lagi. Ade masalah skit dgn pemberi hadiah tu. Maybe vendor tibe2 lari ke tak tau laa kan. Tapi org tu janji by this 2 weeks insyaAllah boleh dapat. Takpe, aku tunggu. Hehe.

Raya Haji haritu balik kampong mak sebab ade family gathering and meeting. Salah satu topic meeting adalah wedding. Hujung tahun ni je, dalam family besar mak ade 3 wedding. Yang betul2 dah set awal2 ialah wedding aku. Memang dari lepas bertunang pun everything dah set. Lagi 2 wedding tu agak terkejut skit. Hahaha. Dah jodoh mereka, Alhamdulillah. So, seminggu lepas wedding aku, 2 org sepupu plak akan menikah. Dan pada Dec salah sorg dr mereka punye resepsi pulak. So far, sume dah bincang. Paling senang skali bincang adalah wedding aku. Cume aku terpaksa menyusahkan dorg utk datang KL. Mane yg jauh2 tu aku dah inform awal2 semua atas kos sendiri. Alhamdulillah semua faham. Aku tak paksa tapi harapan aku nak dorg dtg wedding aku tu tinggi. Ahad nye plak pegi pass kad kt family besar arwah ayah. Kad aku mmg btul2 dah habis! Terpaksa print extra lagi 50 keping. Tapi tak bagi mak habiskan. Hahaha. Moga2 mereka2 yg berniat nak hadir wedding aku nanti dipermudahkan segala urusan. Amin.  

About work? Biar lah. Just wait and see. Everything dah decide. Aku percaya ade hikmah disebalik semua ni. Alhamdulillah family dan bakal husband faham. InsyaAllah, aku percaya rezeki aku ade nnti.



[notaku: tak sabar! moga dipermudahkan segalanya. Amin]


8 comments:

zuriah said...

quit ke or tukar keje pulak dear??

ciksusu said...

harap semuanye lancar ye ;)

a.d.i.b.a.h said...

Aku pm ko kt fb k. :)

a.d.i.b.a.h said...

Amin. Terima kasih. Same goes to u. Moga lancar semuanya. :)

cha said...

november bulan cinta i :D

a.d.i.b.a.h said...

Yay! Happy Anniversary tau u! ;)

khadijah said...

semoge semuenye berjalan lancar ye.. dija baru follow adiba.. :) nanti free singah my blog, salam kenal :) dija punye baju nikah tak siap lagi, risau je ni

a.d.i.b.a.h said...

Amin. Tq awk. Haa, better gi tnye cpt bile nk siap. Xde laa susah hati sgt. Siap cpt xpe jgn siap lmbt. Hehe.