f.o.l.l.o.w.e.r.s

Tuesday, February 12, 2013

Bride Blogger Gathering

salam semua.

finally keluar jgk entry ni setelah beberapa hari menaip. hehe. okay, tanpa lengah2 lagi, jemput bace entry tak seberapa ni ye. hehehe. kalini nak bahasakan diri ni sbg SAYA. biasa guna aku je. hehe. all photo yg cantik2 credit to Funthography.

tanggal 3 February 2013, bersamaan dgn hari Ahad, bertempat di Flora Terrace telah berlangsungnya Bride Blogger Gathering. event ni fully organized by Farah Yasmin aka FY. sebenarnya, gathering ni memang dah disebut2 dari awal2 penubuhan group B2B 2012 lagi. tapi disebabkan takde sape yg nak handle and masing2 pun bertanya and berteka-teki, FY muncul and volunteer nak organize gathering ni. saya ni mmg pantang skit dgr pasal event2 cmni, mmg teruja walaupun malu2 kucing jgk sbnrnye. hehe. suke sbb finally dpt jgk jumpe in real life. biase dok balas2 komen kt FB dgn blog je kan. hehehe. 

the entrance!
cantik and i like the setting! pink gitu!
the simple stage! banner design and sponsor by Ieda Aurora.

antara hadiah sponsor for lucky draw and games
okay, actually saya jgk meng'offer'kan diri utk jadi AJK. tak kisah laa pape pun janji dpt tlg FY. bukn ape, saya tau susah jgk nak handle event cani. tp saya hanye mampu tolong sekadar yg termampu je. FY lagi expert. tau2 je semua da siap. saya jadi AJK Games, dr games smpai rules sume FY dah sediakan. saya tlg handle time games je laa. tak berat pun tugas saya, tp saya happy sgt sebab dpt tlg! hehe. 

event stat pkul3 dan saya & husband dah berada kt sane jam 1 petang. itu pun terlambat skit. sampai2 je, FY, Zett, Atie dgn Lyana dah ade. sementara tunggu FY mekap, kitorg setting ape yg patut. in the mean time, owner booth pun ade yg dah datang setting booth masing2. teruja sgt tgk! hehe. okay, after FY abis mekap, turn Zett plak then baru turn saya. eh eh? nape saya dpt mekap? haaa, FY ckp AJK dpt sponsor mekap by Farah Zaheeda. maka mari laa tadah je muka kt Farah. dah kate sponsor kaan. hehe. after saya, Syaza plak mekap. mase tu dah ramai jgk yg dtg. kebanyakan mereka saya kenal, tp segan gile nak tegur! tibe2 jadi penyegan nth nape nth! hahaha.

naked face me, Fadillah & Zett

doorgift and beautiful ladies!
tuan tanah selepas dimekapkan.

antara booth2 yg dibuka haritu

Ann Magnifique Planner
Farah Zaheeda for The Duches
Kalila
Renee Meow Wedding Works
the views!
tepat jam 3, FY panggil semua masuk. and majlis pun bermula dgn bacaan doa by husband Atie. lepas tu ucapan dr FY dan dari vendors and sponsorship. selesai sesi mempromosi bisnes masing2, turn Mya dari 4weddingku plak utk sesi sembang2 dan sekaligus menyampaikan awards yg 4weddingku anjurkan. tahniah kpd semua pemenang! blog korg mmg dlm list saya utk rujukan! hehehe. then after tu, ade cabutan bertuah. saya harap nombor saya naik, tapi tak bernasib baik haritu. takpe laa, bukan rezeki kami. hehe. selesai je cabutan bertuah, sesi makan2 bermula. 

Farah Yasmin
Mya
makanan kt Flora Terrace boleh dikatakan sedap jgk. saya dgn husband makan tak toleh kiri kanan. semua kitorg amik. hehehe. around 4pm camtu, acara games plak menyusul. maka bermula laa tugas saya. before games stat, FY dah brief semua games tu. tak susah pun, in fact it's a FUN games! ade 3 games which is sehati sejiwa, mommy cute dan project runaway.

Sehati Sejiwa - Sati & Husband win!
Mommy Cute - Fatin win!
Project Runaway winner!
selesai je acara games, kitorg makan lagi and this will be final. kene habiskan makanan sebelum pihak Flora Terrace tutup kedai. hehe. last session is makeup tips by Hyna Razak and shawl tutorial by Sarah Hata. ni laa sesi paling saya tunggu2. sebab makeup is my passionate. memang nak sgt belajar mekap, semua dah plan cume tggu masa je. saya tunggu sampai event ni habis. mase tu husband dah menunjukkan keboringan. ye laa, makeup2 shawl2 ni bukan utk laki pun kan. hahaha. sian husbandku.




Alya win the best dress! congrats dear!
okay, below is some of the sponsorship yg ade dlm goodies bag tu.

malu plak name saya sebesar2 alam disituuu~

ice cube from ikea
muffin by me! sorry tak sempat nak letak tag. ini je yg mampu. hrp sedap ye! hehe
jem in jar by sugarsweets
cookies by Lurvering
apple choc by Candylicious Buffet Station
cute tag by Atie
OP sponsored by Funthography
overall, event ni sgt success! tahniah FY for the great job! thanks jgk kepada semua yg dtg dr jauh dan dekat. thanks kpd husband2 sbb sudi teman. insyaAllah, FY ckp akan anjurkan lagi event ni. just stay tune okay! last but not least, group photo! weee~




2 abg kt depan ni from Funthography!
me with mommy Zimie.
me with mommy Huda.
Ila, Huda & me. posing over!
Huda, Rina & me. credit pic to Rina.
me & FY
lupe nak bgtau, saya dapat special gift sbb jadi AJK. hehehe.

dlm ni ade lotion! yay! tq!
best dpt jmpe kwn2 blog face to face. hrp lps ni dah tak segan laa saya nak tegur anda semua. hehe. nice knowing and meet u girls! keep in touch and till we meet again~




12 comments:

cha said...

Hee ramai kawan kawan i kenal kat sini ada yg pernah jumpa ada yg belum jumpa. Tak kene date plak time ni. Bff i tunang kan. Next time boleh join huhu

a.d.i.b.a.h said...

Tu laa. Dgr2 FY nk buat lg. I pn xjmpe u lg! Nxt event join tau! Hehe.

alin said...

bestnye.. hehehe.. nak join tapi segan. :p

IMaH said...

Bestnya dapat join! Imah duduk jauh, xdapat nak ikut. Tapi kalau gi pun rasa mcm segan sbb xkenal org sgt. hehe..

iedaurora said...

Alaa rugi malu-malu kucing haritu dah takde gambo kite sama, yumm muffin mmg cedap tak cukup 1 rasenye ^_^

a.d.i.b.a.h said...

Laa nk segan ape nye. Akak kn ade. Hehehe.

a.d.i.b.a.h said...

Oo ye ke. Xpe nnti nxt event join laa tau. Sy pn segan jgk tp redah je. Hehe.

a.d.i.b.a.h said...

Itu laa. Rugi kan. Xpe insyaAllah nxt event kite jmpe lg k. Hehe. Muffin sedap eh? Hehe. Tq2.

FY said...

insyaAllah pertengahan tahun ni ada 1 lagi event..hehe..i am more than happy if adibah dapat jadi ajk lg..hehe..u sgt helpful dan rajin..and i nak order muffin u as doorgift jugak..sedap!!

orked violet @ SYA said...

aLaa...nk join. next year wat LA lg. this year bz nk kawen! hoho

a.d.i.b.a.h said...

Waa. Boleh je FY. My pleasure if u want me ti help u again for next event. InsyaAllah i'll try my best. Hehe. Ooo muffin boleh order anytime. ;)

a.d.i.b.a.h said...

InsyaAllah dear. Hrp2 ramai support nxt event. Boleh laa continuously buat event ni. Hehe.