f.o.l.l.o.w.e.r.s

Monday, September 7, 2009

mekap~

ye, itu trademark aku... so, aku xkisah lgsg if ade yg nk mengutuk or mengata~

pasai ape aku tibe2 ckp psl mekap?? meh aku cite..

actually, aku stat menceburkn diri dlm bidang dunia mekap ni after form 5.. mase mule2 dlu, xde la teror mane pn... pakai foundation pn capok2... pendek kate, mase tu mmg xok lgsg laa... maklum la, percubaan... then ade gk la org tegor2 aku especially mak aku... mse aku mule2 mekap dlu mmg mak aku bising laa... selalu ckp aku xcantik... tp dr kate2 mak aku tu la aku semangat nk blaja cre2 mekap... well, xde la blaja mane pn... aku just ske tgk mak andam mekapkn pengantin... dr ctu la aku blaja... then time diploma, ade la skit perubahan... i mean, aku da pndai maintain mekap aku... mse masuk diploma dlu, sume org heran tgk aku mekap... tp aku wat hati kering je... gi mampos la org nk mengutuk pn... ade gk yg klaka... dlm dorg kutuk2, ade gk yg mintk tlg aku mekapkn time dinner... hahahahampeh btul~

mse aku masuk dgree ni, xyah cite dah la... berlambak2 org pakai mekap... so, mekap ni da lali bg aku... nk dijadikan cite nape aku tulis entry ni sbb nye ade la sorg classmate aku ni... jumaat yg lepas, time kelas SM... xyah la sebut name kn... yg pastinye lelaki laa... c apok tunjuk la gmbr2 utk project yearbook... so, tibe2 ade la plak gmbr aku kua... and suddenly aku dgr, "oii, tebalnye mekap".... aku xde la toleh tgk sape yg ckp sbb aku tau sape yg ckp tu... at 1st aku rse mcm nk je g bgn kt die and tunjuk gmbr original kt die... bia die tgk tu effect pencahayaan ke effect mekap aku... tp mls la, benda kecik... adik2 je pn.. sbnrnye, gmbr tu aku tgk pn ngeri... nth nape nth kedai gmbr tu edit over sgt... padahal time aku g amik gmbr dlu, mekap da cair kot sbb br blk dr kelas.... huh, angin je aku~

kesimpulannye, aku xkisah pn sbnrnye org nk kutuk2 pasal mekap aku sbb dorg pn ade mulut nk berkate2... tp ingat2 la, klu mengutuk tu berpada2... bukn ape, mak aku ckp, klu org ske mengata ia akan berpatah blk kt org tu... paham2 sendiri la ye... hehehehe~


ni la gmbr nye... mmg original and kedai tu yg edit... over ke mekap aku?? korg tgk skit~


nsb aku xmekap cmni tau g kelas... cmni br bleh korg kte mekap aku over~
(ni mekap time AIM thn lps, bukn aku yg mekap, mekap artis yg mekap, aku pn ngeri tgk)


8 comments:

Byaidajasmeen said...

Hey adib, ko tak yah nak risau, makeup kau ok ye, pasni nak test mekap kat kau lagi! :D

a.d.i.b.a.h said...

thanx dear~
ok2, xde hal.. anytime..
hehehehehe...

rem.munir said...

tebal ke makeup ko adib?
ako rse cm normal je.
diowg tu psyco kot.
SENGAL~

a.d.i.b.a.h said...

huhu...
agaknye la tu...
bia je laa..
aku xluak papepn kn...
hehehehe~

S U M M A R Y said...

ok jeeee mekap u..xde pun tebal mane =)

a.d.i.b.a.h said...

hey..
thanx dear~
biase la lelaki, terkejut kot tgk gurl mekap...
i xkisah pn and its not a big deal...
hehehehe~
anyway, u gf apok rite??
thanx sbb dtg melawat blog sy ^_^

wosh hajiwa said...

aku conclude kan bahawa orang tuh tatau menghargai seni... :p dorang patot belaja lebeh dari bende2 skema yg dorg baja kat kelas tuh! they should go beyond the box!

a.d.i.b.a.h said...

yah, itu die wosh da bersuara... thanx dear~
hehehehe...
anyway, bdk tu xde la skema... time kelas bising gk, tnye itu ini...
agknye sje nk 'kene' aka gurau ngn aku la tu...
lgpn batch dorg tu aku pn xbrape nk kamcing sgt... kenal pn cmtu2 je...
so, aku xkisah pn wosh..
^_^