f.o.l.l.o.w.e.r.s

Monday, February 22, 2010

sharing is caring~

aNDA mengetahui yang aNDA merindui seseorang apabila jantung aNDA berdegup pantas ketika teringatkan dia. Walaupun sekadar hai? daripada dia pun sudah mencukupi sebagai penenang. aNDA mungkin menaruh hati padanya, cuma aNDA tidak mahu menerimanya sebagai kenyataan.

Jangan terlalu baik, DIA akan merindui aNDA. Jangan terlalu mengambil berat, DIA mungkin menyukai aNDA. Jangan jadi terlalu sweet? DIA mungkin jatuh hati kepada aNDA. Seseorang yang membuatkan aNDA jatuh hati padanya sebenarnya menyayangi aNDA lebih daripada aNDA menyayangi DIA.

Jika seseorang yang hadir dalam hidup anDA dan menjadi sebahagian daripada hidup aNDa, tetapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan itu dan sekurang- kurannya dia pernah membahagiakan aNdA. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama ANDA, dia akan kembali. Kembali pada aNDA.

Penyesalan terbesar dalam hidup ialah apabila risiko yang tidak aNDA ambil. Jika anda merasakan sesuatu itu tidak akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada peluang kedua. Bererti masa tidak menunggu kita. Jika aNDa merasakan aNDa telah bertemu dengan orang yang sesuai, maka hargailah dia, jangan biarkan is berlalu begitu sahaja. Jangan tertangguh kerana takut kelak jika dibiarkan berlalu maka aNDa akan menyesal sebgitu sahaja.

Tiada sesiapa pun yang simpati kepada orang yang sengaja membiarkan peluang pergi begitu sahaja tanpa berusaha untuk mendapatkannya atau mempertahankan. Kita selalunya tidak menghargai seseorang yang hampir atau menyayangi kita sehingga dia pergi meninggalkan kita.

Terdapat bintang di langit tetapi hanya satu sahaja yang begitu menyerlah sehingga dapat menarik perhatian anda. Dari kalangan yang anda pilih untuk diabaikan ialah sebutir bintang yang sanggup menyinari anda walau di mana anda berada. Ini bermakna orang yang bersama anda ketika ini mungkin bukanlah orang yang benar-benar anda sayangi dan pada masa yang lain ada orang yang tahu dia tidak bersama aNDA ketika ini tetapi masih menyayangi aNDa sepenuh hatinya.

Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya aNDa akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut risiko atau cabaran yang bakal mendatang. Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk aNDa mencubanya, aNDa mungkin akan kehilangan orang yang aNDa sayangi selamanya.

Jangan takut untuk meluahkan isi hati aNDA kepda orang yang aNDa sayangi dan cintai. Beritahu mereka dan biarkan mereka buat keputusan di pihak mereka. Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya mereka kepada aNDa. AnDA akan rasa lebih yakin dan puas. Malah, AnDa juga kan rasa bangga terhadap diri aNdA kerana telah menunaikan tanggungjawab aNDa terhadap perasaan dan hati anda. Jangan sesekali mengkhianati hati anda kerana akibatnya hanya anda yang sengsara, bukan orang lain.

Salah satu cabaran yang paling sukar dalam hidup ialah mencari orang yang tahu segala kelemahan dan kekurangan diri anda, tetapi dia masih sanggup menyayangi anda dengan sepenuh hatinya. Cinta itu adalah berasakan tolak ansur dan pengorbanan. Jika dia tahu kelemahan dan kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda. Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cintai itu. Seterusnya diikuti dengan perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang kita cintai seada mereka walaupun dari hari ke sehari manusia sentiasa berubah.

umi tagged aku kt FB. thanx umi. saje nk wat aku touching lg kn. DAMN! -_-


[notaku: still wat thesis dgn sabar nye. huhu~]


No comments: