f.o.l.l.o.w.e.r.s

Thursday, October 28, 2010

stress~

*******amaran: luahan hati kt bwh ni agk keterlaluan. kalau taknak bace, blah. kalau nk bace, takyah nk komplen2. ni blog aku, jgn sibok2!*******

salam to all.

lately aku sgt stress. sgt super duper pnye stress. mungkin aku terlalu emosi. tp aku tak bertindak melulu dan masih waras berfikir. cuma lately rase cm "eh, kau da lebih ni!". korg pernah rase tak perasaan tu? yes, aku sedang mengalami nye sampai aku terMARAH ramai org termasuk la Mr.Bf.

skang ni setiap kate S*a, aku touching. dlu mase mule2 masuk keje, die sgt ok and sopan je berkata2. tp skang, bile aku ckp skit, tibe2 die ade nada lain skit ngn aku. dlm hati aku kate mungkin die gurau2. ye, die gurau tp kenape aku touching?

skang ni, ape yg *a*z*r ckp sume menusuk hati. tp aku rase patut pn aku terasa hati. dlu kau kate aku GEMOK. ok fine, aku ye kn aje. dah mmg aku gemok, so aku nk kisah ape? aku makan and aku gemok ni aku ade mintak duit kau ke? takde kn? so, takyah la nak ckp org lebih sgt. pastu before this aku da marah dah die panggil name aku ADIBabi. mule2 dlu aku da marah, aku dah tegur dah. mak aku bg name sedap2 dgn maksud skali, jgn la panggil cmtu. tp skang, die stat balik panggil cmtu. tak ke kau rase cm kau cari gado ngn aku? then baru2 ni die ejek aku pakai pampers. hello! klu aku pakai pampers pn, ade ke aku mintk duit kau nk beli pampers tu? jgn la nk mengate bontot org sgt! kau tu blum kawen lg. kau bukan tau bontot bakal bini ko cane. aku bersyukur sbb aku dikurniakn cukup anggota badan. kau tak rase ke kau menghina ciptaan Allah?

skang ni, asal ade org nk cuti je, aku yg kene ganti. aku tak mengeluh tp lagi aku suke sbb byk knowledge yg aku bleh dpt lg. tp management bleh tak jgn nk dera org sgt? tak payah la sorg staff tu sampai 10-12jam nak keje. gaji pn tak berbaloi dgn kerja tu. fikir la skit life org lain. yg plg kesian kt kwn2 aku. janji manis bagai, last2 jd officer biase je. eh, kalau kau nk kitorg berkhidmat utk korg, tlg la tunaikn janji2 manis tu. jgn bg org menyampah and meluat nk buat keje. patut la turnover kau tggi. staff tak pernah nk stay lame pn. sume pakat nk lari tak tahan. tak penah ke korg wat kajian sume tu?

pendek kate, aku mmg sgt emosi sejak kebelakangan ni. smpai aku rase takde org yg bleh senangkn aku, termasuk Mr.Bf. aku taktau kenape. tibe2 rase mcm down gile. aku nak tukar keje. tp aku nk apply mane? aku nak benti smbung MBA, tp sape nk byr bil & Alza aku? masih dlm kekeliruan & dilema.




*Ya Allah, berilah aku petunjukMu dan permudahkan lah segalanya. Amin*




[notaku: mungkin tak bleh jmpe slalu. takut aku je yg berharap lebih. aku tak nak kecewa lagi. tak nak!]

5 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

sis.......nape ni...sori..baru bace blog akak..hmm..kt fb nmpak happy2 je..rupenya akak ngah stress ye..

kak..sabar ye..maybe tu dugaan utk akak..

utk org yg mengata2 akak tu,semoga ALLAH balas ape yg dia da buat kat akak...akak doa banyak2 k..

papehal pun,take care tau.. :)

a.d.i.b.a.h said...

akak mmg happy go lucky org nye. hehehe. xkisah nk gurau2, tp jgn lebih2. sume org pn xsuke gurau lebih2 kn. hehe. sbnrnye ok je, tp maybe mse tu tgh touching kot. papepn, akak da serik la nk baek2 ngn org. i mean, org mengate tu jgn dilayan sgt. klu layan, cani la, makan hati. hehehe

papepn, thanx eh rossa. akak da open dah blk. mls la nk private. suke ati la dorg nk ckp ape pn. hehehe.

✿....rossa alina....✿ said...

ooo...kak,wat bodo je la..dorg jeles kot sbb xde cite pasal dorg kt entry akak..pasni akak buat citer pasal dorg la..bg kembang idong dorg tu..KEHKEHKEHKEH~

*ape yg diluahkan kt blog tu semuanya pasal ape yg jadi kt diri kita kan..so,terpulang kat kite nk cite ape..biaq pi la..huhuhu..cuma cara je lain2 kak..

a.d.i.b.a.h said...

hehehe. btul2. pasni tgk laa, blog ni penuh entry maki hamun. cinte2 mode da xde. tu simpan dlm hati je. hehehe.

✿....rossa alina....✿ said...

alaaaa....jgn la moody je kak..xsyok la.. :(

wat bodo je la kak..jgn amek port sgt org cmtu..huhuhu...