f.o.l.l.o.w.e.r.s

Wednesday, December 14, 2011

NOT wordless wednesday~

Salam to all.

Sepatutnye arini hari Wordless Wednesday kan? Tp aku bedal karang checklist dgn semangat nye! Well, saje nak menaikkan semangat utk diri sendiri sekaligus nk tengok ape yg dah settle. Sbb aku tulis sume kat buku and excel. Buku ni klu nak kuakan cm malu laa plak kan. Dengan segala resit and name card sume ade dlm buku ni. Hahahaha. Kt excel plak, once kitorg dah beli, aku akan update amount yg dah dibelanjakan. Pastu tutup, maklum laa, pinjam laptop adik. T_T

Okay, here’s our wishlist for our event, soon InsyaAllah. Both families suruh bagi terus semua hantaran during this event sebab nanti time nikah tak payah susah2 nak bwk hantaran lagi even we’re both org KL je. Besides, kami juga mahu berjimat. Maklum laa, nak kawen ni, BYK pakai duit, setuju tak? Hehehe. Yes, I admit, agak beria skit list barang hantaran tu. Tp still within our bajet, so okay laa kan, dapat terus pakai and jage laa betul2. Brg2 yg dibeli pun boleh tahan jugak MAHAL nye. Hehehe. Okay, mari tengok ape yg aku and Mr.Bf hajati for hantaran~


For Her:
1. Baju Nikah 
2. Make up - DONE
3. Perfume - DONE
4. Jam - DONE
5. Kasut - DONE
6. Handbag + Purse - DONE
7. Gadget
8. Telekung - DONE
9. Sejadah + Al-Quran - DONE
10. Cincin - DONE
11. Sirih
12. Manisan


For Him:
1. Baju Nikah - DONE
2. Sampin Songket - DONE
3. Perfume - DONE
4. Wallet + Tali Pinggang - DONE
5. Kasut - DONE
6. Jam - DONE
7. Gadget
8. Office Attire - DONE
9. Casual Attire
10. Kain Pelikat - DONE
11. Buku2 Ilmiah + Sejadah - DONE
12. Songkok - DONE
13. Sirih
14. Manisan


As u can see, barang utk aku almost complete. Tapi utk Mr.Bf bru 1 je settle. T_T
Sbb die nak settle kan dlu brg aku. Then bru beli barang die. Okay jugak kn. Sbb Mr.Bf aku ni cerewet skit bab2 membeli ni. Ye laa, klu nak yg berkualiti and tahan lama mesti laa kene cerewet kn. Nasib aku dah biasa and layan kan je karenah die sbb kdg2 aku pun cerewet jugak! Hahahaha. Fair laa kan.

As of now, belum decide nak bg berapa dulang. Sebab masing2 punye barang tak nak kalah kan. Tapi mak aku cakap, bagi sama banyak pun okay. 11 balas 11. Tengok laa mcm mane nanti. Wat mase ni, beli je dulu sume. Nanti baru decide. Hehehe.

Okay, yg kt bwah ni plak, antara details and checklist yg aku perlu buat and make sure on track. Seriously ade checklist ni lebih memudahkan kerja+urusan+bajet. Tak tipu! Hehehe. Aku dpt checklist ni from one of my b2b friend, cik Alya Syaqiera, credit to her! ^_^




1-2 BULAN SEBELUM
1. Beli cincin: Reefa Gold - DONE
2. Beli barang hantaran & decorations: IN PROGRESS
3. Tempah Mini Pelamin & Decoration: BOOKED with Azmah Ahmad Wedding Décor & Events
4. Baju family: Baju Raya Lepas - DONE
5. Invitations: both families dah tau tp tak officially announce lg - TBC
6. Make-Up Artist: BOOKED with Aida Jasmeen
7. Beli kain + tempah baju: IN PROGRESS with my cousin
8. Accessories:
9. Kasut: - DONE
10.Deco hantaran: PENDING
11.Tempah Catering: Acik Fauziah - TBC
12.Tempah khemah+kerusi+meja: Pinjam dari Markas - TBC
13.Photographer: BOOKED with Jabbe Production


EVENT DETAILS
1. Date: To Be Informed Soon *rahsia dlu*
2. Venue: My Home Sweet Home
3. Time: 11am - TBC
4. Guest Count: 100 pax - TBC
5. Guestlist:
  • Saudara mara
  • Jiran terdekat
  • Kawan2 rapat
6. Color Theme & concept:
  • Me: Turqoise Gold - DONE
  • Him: Gold or Choc - TBC
  • My Family: Turqoise Pink - DONE
  • His Family: Yellow or Gold - TBC


over tak checklist aku? tak kan? hahaha. okay, cukup laa utk harini. hehe. will update time to time. stay tune~






[notaku: 102 days to go. byk mse lg. berusaha!]








4 comments:

Balkish said...

wah...sronok aku tgk checklist ko...
np la dlu aku x prepare mcm ko kn...
xde la aku kelam kabot...
anyway...semoga ko berbahagia menuju ke hari bahagia...
berbunge-bunge hati aku tgk ko bergembira gini....

a.d.i.b.a.h said...

hehehe. aku ter'psyco' dgn group b2b yg aku join tu. dr situ jgk aku dpt byk info. best2! hahahaha. beria x aku? okay laa kn ni? hehehe.
thanks beb! aku lg laa berbunge2! hehehe.

mentega^^terbang said...

weeee!!!
bestnye nak tawen dah dia yerp...
^^

a.d.i.b.a.h said...

hehehe. insyaAllah. doakan eh. =D