f.o.l.l.o.w.e.r.s

Thursday, April 5, 2012

review e-day: baju & shawl~

salam to all.

so, arini aku nk review baju dan selendang yg aku pakai. so aku start dgn baju. material kain adalah chiffon. tp bukan jenis chiffon yg lembut tu. chiffon kn ade byk gred, aku pun tak sure laa plak kain aku tu gred ape. kain tu plak adalah kain SARI. hehe. actually tahun lepas, ofismate aku balik ke kpg halaman die dkt Chennai, India. so, cm menarik jgk klu kirim kain sari kt die. mase kirim, aku nk kaler pink tp aku ade jgk selit2 kaler turqoise sbb planning family aku pakai baju raya tahun lps je, turqoise pink.

slps 2mggu, kwn aku pn blk ke Malaysia semula. and die hand over sume kain2 yg kitorg kirim. aku cari pink tp takde. pastu tibe2 die bgtau kain aku turqoise gold tu. mule2 cm sdey sbb tak dpt pink. tp bile belek2 kain tu, kwn2 ofis pn ckp cantik, so aku pn ok je laa. bru sedondon ngn family aku kn. hehe.

Aku trus anta jahit kt sepupu aku. plan asal nk wat bju ala2 rambu ramba gitu. tp bile dah jahit and aku wat fitting, rase mcm serabut gile laa plak. so, rambu ropol2 tu cabut blk. hasilnye, seperti yg korg tgk ni laa. cantik tak?? hehe. Actually fesyen baju yg aku nk tu simple je jnji kain flowy. Alhamdulillah aku dpt ape yg aku nak. Seronok sgt! Hehe. Sume tanye baju ape aku pakai. Aku just ckp tu sari tp wat bju kurung moden. Hehe.

Then shawl plak, aku mintk junior aku belikn same mcm shawl time die tunang. So dgn kehandalan die mencari shawl, maklum laa tokey shawlforyou, kejap je die dpt dgn harga yg berpatutan. Material kain pn cantik and i just love the beads!! Hehe. Jadi, mari laa enjoy tgk pic ye.

kembang kau sari aku! 

posisi dr tepi

ohh gemookkk!!

mcm pregnant plak -_-"


total expenses
harga kain: rm30
upah jahit: rm70
harga shawl: rm109




[notaku: lps ni review mekap plak eh!!]


5 comments:

Asfiza said...

murah giler kain sari awak?
kat sini dorg jual beratus2...

cha said...

cantik tp nampak mcm keras baju u. tp so cantik. wah harga shawl lg mahal dr baju ok huhu

a.d.i.b.a.h said...

as: haah. sy bg kt kwn aritu rm50 dgn harapan die beli kain plg mahal. hahaha. tp kain tu yg die berjaya dpt, consider mahal jgk klu kt India. so, terima je laa. hehehe.

cha: haah. keras gile sebenarnye. xtau laa tu chiffon gred brape awk. hehe. lgpn sy xrendam dlu b4 anta dobi. xteringat. menyesal jgk. hehe. haah, shawl tu je yg plg murah sbb sy nk beads! hehehe.

azalia hjsalleh said...

errrrr harga shawl lg mahal dri baju..
x pe la.. untuk e-day kn

a.d.i.b.a.h said...

hahaha. itu laa. sy mmg xreti nk diy. maka beli siap je laa. xpe, bleh recycle guna bile2 kn. hehehe.