f.o.l.l.o.w.e.r.s

Tuesday, December 25, 2012

Review #6 : MUA

salam semua.

lame plak aku benti review kan. hehe. sorry laa, ujung thn keje bz skit. blk keje dah penat nk update blog. update kt office boleh, tp takde gambar plak. adoi.

so, harini aku nk update psl MUA aku. MUA tu adalah singkatan bagi MakeUp Artist. hehehe. utk nikah dan resepsi, aku beri sepenuh kepercayaan kpd kawan aku. she is Wan Aida Adlina atau lebih dikenali sbg Aida Jasmeen. she's one of my very good friend back in UiTM Perak. i follow her progress dr die stat menceburkan diri dlm bidang mekap lg. and aku antara supporter tegar die. siap follow and jd model utk die lg mase die join Maybelline dlu. hehe. best sgt mekap and i love mekap so much! cume aku takde kesempatan je lg nk pegi kelas mekap. cite2 nk jd MUA tu ade, part time pun jd laa kaan. so far aku dah apply laa skill aku ni kt kwn2 rapat aku. byk nk kene improve and i need to go to class!! hehehe. eh, tgk tu, dah melalut2!! hahahaha. ok2 sambung!

utk nikah, aku just request for natural mekap. tak kisah cane2 pun janji natural. Alhamdulillah, the outcome is sooooo satisfied! family & friends ckp cantik! hahaha. pengantin mane yg tak cantik? cube bgtau!! hahaha. but honestly, mmg cantik! u see for yourself klu tak caye! hehehe.

tantek taaaakkk? hehehe
with Aida & Dewi
with my lovely mom!

okay, for resepsi plak, disebabkan majlis aku sehari trus, mekap nikah still ok lagi and Aida just touch up je. die buatkan smokey eyes utk aku. hehehe. aku da pesan awal2, utk resepsi aku nk die highlight tang mata. biar nmpk kelainan skit. hehehe. and again, Alhamdulillah she did it great! rata2 semua puji mekap aku even blk dr outdoor shoot pun mekap aku still okay lg. setiap kali kwn2 naik nk tangkap gmbr, aku akan tnye, "mekap comot tak? ade pecah2 tak?". ye laa, risau kan. hehehe. they replied, "eh okay je. tak pecah pun. cantik, flawless bla bla bla" hehehe. Alhamdulillah, satisfied! total for 2 events mekap is secret! hahahaha. PM her for price ye. yg pasti, sgt affordable and gerenti puas hati! oh and she is on time ye! and tegas jgk! hahahaha.

aku suke mata tu! hehehe
close-up dr kwn aku.
si gemok!
close-up lg!
outdoor! mekap still look fresh!
RECOMMENDED!!!!!!!

to Aida: thanks so much beb! u make me look so beautiful! i'm a happy bride! ^_^

utk bertandang plak, aku gunakan khidmat kak Reen dr Sanggul Perak. actually, mekap ni skali dgn pakej baju dan pelamin. Alhamdulillah, jimat jgk dkt situ sbb da skali pakej kan. hehe. utk bertandang, aku just serahkan pd kak Reen. mekap je janji cantik and kene dgn baju yg aku pakai. FYI, kak Reen ni MUA kt Astro. byk artis dah die mekap kan. komen aku, mekap die tahan lama and flawless. nmpk tak tebal sgt if dlm gmbr. bg aku, mekap kak Reen sgt cantik! kak Reen pun tlg mekapkan husband aku jgk haritu. hahahaha. kantoi! muke husband mmg nmpk jambu je and tak berminyak langsung! aku suke! kami suke! ehehe. even kak Reen mekap artis2, tp harga die still affordable lg utk pengantin2 bajet. seriusly kak Reen akan tlg korg. kak Reen humble org nye and senang nk communicate dgn die. lihat sendiri laa hasilnye!

suke! cantik! hehe
hasilnya!
konon2 tlg mekapkan husband. hehehe
amacam? ada jambu kaa husband sy? hahahaha
*love*
baby(anak kak Reen), me, kak Reen & Fariza
RECOMMENDED!!!!!!!

to kak Reen: thanks akak sbb byk tlg sy. hanya Allah je dpt balas semua tu. moga bisnes akak terus sukses! ^_^

utk resepsi, mak and adik2 aku mekap jgk sebenarnye! hahahaha. ingatkan pengantin je nk glamer! rupenye skali dgn mak & adik2 pun nk tumpang glamer! takpe laa, bukn slalu kan. hehehe. utk mekap mak & adik2, aku pilih Amy from Absolutelygorgeous by Amy. aku kenal Amy ni dr group B2B. die jgk seorang pembuat kasut pengantin, boleh custom made. harga sgt affordable utk mekap dan kasut! korg kene tgk sendiri hasil kerja die. sgt gorjes!! masa hari kejadian, Amy dtg sebelum Subuh ok! salute kt die sbb die on time! in fact, die yg tlg kejutkan kami sekeluarga! hehehe. thanks so much Amy sbb kejutkan kitorg. hehe. die stat mekap pkul5 cmtu and habis sebelum pkul8. die mekapkan 4 org! gile hebat kaan? overall, mak & adik2 puas hati. mule2 je dorg rse mcm "hantu" sbb dorg tak biasa mekap & mekap tak rasi dgn kulit lg. lame2, masing2 suke! siap kene puji lg! kelaaasss kaaannn. hehehe. 

mak aku. nmpk muda kaan? hehe
adik no 3 & no 2; Arifah & Amirah
adik no 4; Anisah
doctor-to-be
mak posing comel!
RECOMMENDED!!!!!

to Amy: thanks sgt2 sbb sudi terima request sy wpn last minute. sorry tau. terima kasih sbb buat mak & adik2 sy cantik di hari bahagia sy. thanks so much dear! ^_^


okay. cukup laa kot smpai kt sini. korg klik je kt link tu if korg nk details dorg ye. hehehe.



6 comments:

CtNurwaty Samsudin said...

Wahhhh i suke giler all ur MUA! Heheh yg aida jasmeen ade buat for dinner event tak? Heheh

a.d.i.b.a.h said...

Hehe. I pn suke beb!! Hehe. Oh ade2! Die ade mekap utk dinner. Hehe. ;)

cha said...

i lg suka mekap belah u. cantik, lain muka u berseri je :D

Anonymous said...

tp make up time bertandang nmpk pelik. from fatimah (taiping)

a.d.i.b.a.h said...

I pn suke mekap belah i! Sume suke! Hehehe.

a.d.i.b.a.h said...

Nmpk pelik sbb tdg kot. Tdg tu cm salah teknik pemakaiannye. Hehe.