f.o.l.l.o.w.e.r.s

Tuesday, December 25, 2012

Review #7 : Henna

salam korg.

selamat bercuti! hehehe. harini ade mase skit nk update blog. husband mls nk keluar and aku pun skali join kemalasan die. keluar pun sure ramai org and jem. baek dok umah kaaan. hehehe.

okay, let's proceed! henna atau inai ni aku booked lebih kurang dlm bulan Mei or Jun cmtu. and terus letak deposit rm50 kt die. sebab aku pilih die ialah ukiran dan warna inai tu sendiri. work art and cara keje bersih. i love it to the max! even die buat corak crowded pun i still love it! siapakah die? hehehe. aku hired NedHenna as my henna artist. eh? betul ke? bedal je laaa. aku booked directly dgn Nadia. tp on the day tu, kakak die yg dtg sbb Nad tgh berpantang. FYI, dorg ni team, adik beradik. so korg takyah risau laa klu bukan Nad yg dtg buatkan inai. kakak Nad pun teror jgk ukir2 ni. bukti nye tgk laa inai aku dihari kejadian. sgt puas hati!

akak tu dtg seperti yg dijanji kan, jam 9 mlm, mlm sebelum nikah. asalnye aku risau jgk buat sehari sblm. ade jgk org ckp tkt inai tu hitam gile! tp nth laa, aku cm tawakal je! hahaha. and u know what? a week before pakai henna aku siap gi pedi+mani lg tau. yg tak bleh blah aku buat buffing yg rata2 kwn2 dan b2b/ex-b2b tak bagi buat. sbb takut inai tompok2. hahahaha. tp disebabkan aku ni spesis DEGIL, aku buat jgk buff tu. bukn ape, aku dah tnye sendiri dgn Nad tu boleh ke tak wat buff, die replied okay! then ape lg nk ditunggu. seminggu sebelum tu feeling2 je kuku kilat2 cantik2. hahahaha. suke2!!

mase pakai inai tu, bau inai agk menusuk kalbu! agk busuk jgk laa. 1 umah berbau. hehehe. tp kejap je bau nye. mlm tu lps aku cuci, Alhamdulillah CANTIIIIIIIIKKKKKKKK!!!!!!! ok nmpk tak betapa excitednye aku?? hahahahaha. outcome mmg terbaek, kuku still kilat2 lg even dah pakai henna pun. cantik sgt! aku suke! jd, mari laa cuci mata!!!

fresh from oven! btul2 bru lps cuci!




for me, aku sgt RECOMMEND NedHenna. servis bagus, on time and outcome yg superb! inai tahan 2mggu lebih jgk laa berserta dgn corak2 tu. hehehe. korg just klik link for info k! hehehe.

for husband, adik ipar just beli je henna kt kedai and tempekkan kt jari husband. pakai 3 jari je. hehe. asalnye, tak pakai. pagi nikah tu mase nk sarung cincin bru perasan die pakai inai. hehe.




okay, till then~



4 comments:

cha said...

inai dia tahan lama. kat kaki i tahan 8 bulan camtu :D

a.d.i.b.a.h said...

Btul2. Suke gile!!!

orked violet said...

wahh..hebat! seLaLu dgr org kate inai yg ukir2 kt tgn tu xtahan LAme.. best LA kLW 2sampai 2mnggu pon ade Lagik kan =)

a.d.i.b.a.h said...

Haah. Actually lame jgk lbh 2mggu. Hehe. Ke sbb sy xrajin mandi?? Ahahahaha. Tp inai die best laaa ;)