f.o.l.l.o.w.e.r.s

Thursday, January 3, 2013

Happy New Year 2013!


Salam Tahun Baru semua!

Sorry lambat skit wish. Dah 3 hari bernafas utk tahun 2013 ni. Alhamdulillah.
Actually aku nk update mlm new year tu, tp malas sgt nk bukak pc, mls nak menaip. Lgpn mase tu tgh sibuk masak utk husband, trus lupe. Hehehe.

Okay, harini aku nak brief skit kisah hidup aku utk tahun 2012. Banyak benda aku tempuh tahun lepas. Kdg2 best, kdg2 tak best. Lumrah kehidupan kan. Papepn aku bersyukur sgt sbb azam tahun 2012 tercapai! Alhamdulillah. Nak tau ape azamnye? Meh tgk! Hehe.

Actually, azam 2012 aku ialah beli rumah dan kahwin. Tu pun azam aku carried fwd dr tahun 2011. Alhamdulillah, azam nak kawen dgn jejaka pujaan telah tertunai. Bulan Mac kami bertunang, bulan Nov kami nikah. Alhamdulillah semua majlis berjalan dgn lancar. Adik2 aku pun so far semua perform dlm pelajaran dorg utk tahun 2012. Buktinya, adik aku yg no 6 dpt 8A dlm PMR. Syukur Alhamdulillah. Tahun 2012 adalah tahun yg paling happy dan bermakna utk aku. Semuanya tercapai!

Maka tercapai laa azam 2012 aku tu. Hehe. Tp utk beli rumah tu, haritu nyaris2 jadi, tp bile kire2 balik financial mcm tak stabil lagi. So, as I mention before, insyaAllah lagi 5-6 tahun laa kot baru azam ni tercapai. So kene laa bring fwd azam tu. Boleh cmtu? Hehehe.

Utk tahun 2013 ni, agak byk jugak laa azam aku. Hahahaha. Meh aku listkan eh;

  • Habiskan MBA and klu boleh nak Konvo tahun ni jugak >> another 2 semester to go
  • Teringin nak ade zuriat sendiri >> insyaAllah, tgh berusaha
  • Beli 2nd car >> on the way
  • Beli rumah >> insyaAllah
  • Holiday bersama husband & family >> still dlm planning
  • Better job with better salary >> still searching
  • Nk serius dgn satu2 nye part time business aku tu >> planning with husband
  • Nk perbaiki diri utk menjadi lebih baik lagi, byk kene improve lagi
  • To become a good wife, daughter, sister and also friends
Harap2 semua yg diazamkan utk tahun 2013 ni dipermudahkan dan diperkenankan oleh Allah. Klu tak jadi or delay ke, Allah lebih mengetahui. Org kate, baru2 nak hidup ni jgn letakkan harapan terlalu tinggi, sebaliknye, terus berusaha dan berdoa. Ingatlah, sehebat mana pun kite plan, Allah pnye plan lg hebat! Usaha, doa & tawakal ye kwn2. hehehe.

Oh ya, nnti aku sambung review lagi ye. Maaf laa slow sgt review. Gambar byk sgt! Konfius nk pilih. Hehehe.

Till then. Daaa~


6 comments:

khadijah said...

happy new year adibah.. banyak azam 2013 tu, bestnye sambung MBA, dija baru konvo degree bulan 12 aritu, ingat nak sangat sambung MBA, tapi bile ntah.. adibah sambung u mane ye? cepat2 dapat baby ye :)

a.d.i.b.a.h said...

Happy new year Dija!! Hehe. Smbg kt UPM. Sem lps defer sbb nk kawen. Klu x defer mst tggl 1 sem je lg. Huhu. Hehe.
Dija pn same tau. Cpt2 dpt baby eh ;)

cha said...

Happy new year u. Semoga azam 2013 dapat dicapai. Amin :)

a.d.i.b.a.h said...

InsyaAllah. Amin. Hehe. Tq dear ;)

✿....rossa alina....✿ said...

caiyok² akak.. semoga azam tahun ni tercapai k.. :)

a.d.i.b.a.h said...

Hehe. InsyaAllah. Tq2! ;)