f.o.l.l.o.w.e.r.s

Friday, March 15, 2013

Review: Photobook from Pixajoy!


Salam semua.

Okay, harini nak share 1 benda kt korg. Tibe2 kan nk share2! Pdhal da laa lame tak update blog. Hehehe. Maafkan tuan tanah ye.

Proceed! Aku ade beli voucher photobook Pixajoy dari Groupon. Aku beli dah lame tau, tak silap hujung bulan Dec or awal Jan cmtu and valid sampai bulan Julai ni. Aku beli sbb aku rase album aku kt OP takkan cukup nak letak semua gambar. So aku bahagi dua laa. Satu bahagian adalah album dr OP. Album kt OP mmg totally gambar formal from majlis bertunang smpai outdoor. Dan gambar2 dlm tu hanya lah gambar family and close friends je. Tu pun nak pilih close friends pnye gambar pun agak mencabar jgk! Ye laa, sume kawan2 aku adalah close friends. Hehehe. Album siap mlm ni, and aku akan amik lepas habis midterm exam. Yay! Tak sabar nk tengok. Nnti aku review psl OP plak eh. Walaupun org dah tau, aku nak jgk review nnti. Hehehe.

Okay, satu lagi bahagian plak ialah photobook ni laa. Aku beli 2 voucher. Satu photobook dah siap sebab kebetulan plak photobook tu meet the requirement. Malangnye, photobook lg satu kene buat balik. Haih! Jenuh tau! Hehehe. Al-kisah nye, hrga asal utk photobook yg aku beli tu adalah RM75 utk 40 pages. Beli kt Groupon dgn hrga RM34 shj! Berbaloi2! Bile dah siap lg laa triple berbaloi2. Hehehe.

ni laa voucher nye!

Hasil die aku puas hati. Ye laa, benda tu senang je. Once dah beli voucher tu, aku ikot je arahan die. 1st kene download die punye software/application utk photobook tu. Bile dah download, aku just pilih gambar2 yg aku nak. Kt situ ade template best2. Then korg boleh pilih background. Pendek kate, sume nye custom made. Suke hati korg laa nk wat cane pun dgn photobook korg. Hehehe. Yg pasti, apps die tu sgt friendly user. Hehehehe.

cover album. wording sendiri yg mcm malu je. hehehe.

Utk photobook aku ni, mmg 40 pages pnye. Tp kt voucher tu takde plak bgtau nak kene amik size photobook yg mane. Tu pasal yg aku tersilap satu photobook tu. Yg satu lg photobook tu kebetulan je amik size yg ditetapkan, tu yg proceed je and siap satu je. Hehehe. Biasa kan kt voucher tu mmg akan state size, jenis dan pages. Mcm aku pnye jenis soft cover dan size nye ialah 6"x8". Klu tgk photobook ni takde laa besar mane pun. Lebih kurg besar Ipad 2 kot. Hahaha. Takpe laa, bedal je, jnji nmpk muke2 org dlm photobook tu. Hehe. If let say takde state specific requirement, korg just call je org Pixajoy ye. Korg jgn panic plak bile dah siap nk order, masuk voucher kod tibe2 tak valid. Relax2! Valid cume mungkin ade silap dimana2. Just call them okay!

Oh! Bile korg dah settle susun gambar, dah cantik2 and korg dah puas hati, korg proceed je trus ke order. Nnti kt situ korg boleh pilih, nk gloss paper or matte paper. Aku choose matte paper sbb rse cm exclusive skit. Hahaha! Kemain! Dan hasilnye, PUAS HATI! Postage FREE plak tuu. Wuhuuuuuu!

Okay, mari laa tgk skit photobook yg tak seberapa ni. Hehe.

weeeee~

So, skang ni tgh gigih siapkan lagi satu photobook tu. Adoi. pening nk pilih gambar. Dah laa reception aku ramai kwn2 yg dtg. Meriah photobook iolss tau! Hehehe. Nanti da siap yg satu lagi tu aku buat upload kt Instagram tau. haa, follow aku jgn tak follow! *bajet retis sgt!!!* 

Okay, nk balik dah. Next week nak gi Kuala Terengganu! weeee~

tuan tanah mata merah! huuu~


Follow my Instagram : @adibahazlin








[notaku: 1st April 2013, my new chapter begin! tak sabar. harap dipermudahkan. Amin]















6 comments:

Mila Kamil said...

dh follow...instagram adibah ;) heeee

a.d.i.b.a.h said...

Hehehe. Tq Mila. Sy pn follow Mila jgk. ;)

cha said...

i tak rajin nak order u. i tgk ramai gak kwn2 order benda ni huuu nak tapi malas boleh? hee

a.d.i.b.a.h said...

Hehehe. Benda ni mmg kene rajin u. Kene tekun jgk. Klu xde dua tu mmg lmbt laa siap nye. Hehe.

Nizam Ijam said...

wah mcm seronok jer :)

saya masuk utusan.. jom tengok :)

liza♥aufa said...

liza hantu photobook tau adib, best sgt2 sbb murah dan leh deko2 sendiri hehehe