f.o.l.l.o.w.e.r.s

Wednesday, April 10, 2013

new phase. new job. new environment. new friends!

salam semua.

sorry for the long silence! hehehe. nak share byk benda sbnrnye. wedding review pun tak abis lagi. satu satu laa ye. hehehe.

tajuk cm interesting kan? hehe. ni yg nk story ni! huhu. fyi, aku dah quit from my previous job. sdey nye lahaaaii. almost 3 years aku kt sane. sdey nk tinggal kwn2 yg superb best! sdey nk tinggalkan environment kerja yg best! papepn life must go on kan. aku kene challenge diri aku, tak boleh laa duduk lame2 kat comfort zone takut makin naik lemak plak kan. hehehe. so i decided to moved!

Alhamdulillah. it's been 2 weeks i started my new job. sape follow blog aku, tau laa betapa aku naaaaaakkkk sgt tukar keje baru kaann. now i got it! Alhamdulillah. still in banking line. cume scope kerja totally different. dari tukang key in data to system bertukar ke analyst. for me it's a good start for me to enhance my knowledge. selain tu aku blaja new thing, new task and job. dgr2 mcm susah skit keje tu tp takpe laa, take it as challenge kan. insyaAllah it's gonna be fine. blum cube blum tahu kaan? hehe.

so far so good. meet new people. and fyi, office aku btul2 tgh2 kotaraya. hehehe. keluar je ofis dah jmpe Semua House! jalan depan skit dah Sogo. haaa, memang sgt HEAVEN utk kaum wanita ye. nk beli tudung senang. nak beli brg2 DIY senang. nak beli baju senang. nak survey baju kawen pn senang. pendek kate, melangkah je duit laa! hahahaha. kopak aku cani klu tak bajet btul2! hehe. lunch plak mmg byk tmpt tp mostly kedai makan kt sane byk indian food. ade laa foodcourt jgk. mcm2 makanan aku try sepanjang training ni. maklum laa lunch hour 2 jam! hahahaha. masuk 9.30am balik 5pm, tak ke heaven tu? hahahaha. oh ya, fyi, skang ni aku pnye timing kerja ialah normal working hours and aku follow Malaysia Public Holiday! yay! Alhamdulillah! finally merasa cuti raya! no more Hong Kong Public Holiday!! hahahaha.

stat minggu depan kitorg akan masuk department. so just be prepare je laa kan. aku tak expect keje ni senang sgt or susah sgt, jnji aku bleh achieve target. sbb kerja ni based on volume. for the whole week aku akan tau brape byk keje aku and pandai2 laa aku manage within one week tu. hehehe. hopefully aku cepat blaja. dgr mcm best je! excited nk try! hahahaha.

dalam keseronokan dpt keje baru ni, ade jgk kesedihan yg aku kene hadapi. huhu. bunyi mcm serius je kaann. hahahaha. kan aku tgh blaja, part time. so aku menghadapi kesukaran utk ke kelas especially klu dr rumah mertua. Gombak nk ke UPM ptg2, mmg SANGAT SUPER JAMM!! aku dah ckp dgn supervisor aku psl ni and die ckp klu aku nk blk cpt then just dtg awal je. dorg okay je and flexible. bile dgr cani lega skit hati ni. takde laa risau sgt kaan. i need to remind him again psl ni, takut die terlupe. hehehe. aku kene bertahan smpai bln Sept je. and hopefully tak sangkut ape2 laa. aku nak grad cepat!!!! huhuhu.

okay, mari laa cuci mata tgk gmbr. hehehe.
me, Dayah, Belinda and Navin
last day of training. lps ni sume masuk department masing2. we will miss this moment!


korg, wish me luck tau! till next entry~



[notaku: stat bln ni husband take over financial bajet. hahaha. bagus! sian husband aku dpt bini boros! T_T]










9 comments:

Syarifah Hana Al-Jamalullail said...
This comment has been removed by the author.
Syarifah Hana Al-Jamalullail said...

Tahniah dibah! smoga sentiasa murah rezeki.

khadijah said...

bestnya dapat kerja baru ya..:) all the best adiba :)

hdsykn said...

congrats diba! btw, dayah tu tunang kepada my husband's cousin hehe. my future cousin in law hehehe

a.d.i.b.a.h said...

Thanks. K.Hana. Aminn. ;)

a.d.i.b.a.h said...

Best2. Bru2 lg ni best laa dear. Hehe. Hrp2 best smpai bile2. Hehe. Thanks Dija ;)

a.d.i.b.a.h said...

Thanks dear!! Ohh really?? Ya Allah what a small world!! Hehehe.

cha said...

goodluck kat tempat keje baru u. jgn stress2 ok :)

a.d.i.b.a.h said...

Okay darling. Tq2! ♥