f.o.l.l.o.w.e.r.s

Friday, November 5, 2010

Happy Diwali~

to all my Hindu frens, Happy Deepavali~
.........................................................................................

guess where am i? huhu. ye, aku di ofis. public holiday Malaysia mmg aku kene kerja. klu nk cuti jgk, kene apply Annual Leave. begitu lah cerita nye. ape2pn, aku okay je cuti or tak. terutama bile cuti tu tak related dgn RAYA PUASA. hehehe. klu raya puasa, mau menangis jgk la klu kene kerja. yg pasti nye, raya puasa thn depan MAYBE aku tak cuti sbb aku da cuti tahun ni. pasrah~ T_T

oh ye, aku klu public holiday, kene follow HongKong sbb skang aku attached dgn team HK. so far okay la, cume dorg tak byk sgt cuti. hehehe.

skang ni, aku tgh ade konflik dalaman. konflik ape? okay, konflik kerja. tp bukan berkaitan dgn kwn2 ditempat kerja, tetapi berkaitan dgn program yg aku join ni. mggu ni je aku da dpt berita yg +/- 10 org kwn aku yg keluar dr program. and aku rase cm down jgk la. yes, for us yg FRESH graduates with no working experience, sgt MUSTAHIL nk master sume benda dlm mase 6 bln. kwn2 aku yg jd Senior pn makan 2thn jgk nk master sume benda. mule2 mmg rse konfiden jgk sbb unit aku ni bleh dikatekn senang jgk. tapi, klu ikot adat, takkan la kite nk langkah bendul, i mean org yg lg lame dr kite. ini ayat LOOSER!! yes, kau ckp la aku looser pn, tp aku tau mane tahap kemampuan aku and aku masih menghormati org yg lbh "tua". mmg dlm hidup ni, pantang menyerah sebelum mencuba, tp tgk pde keadaan dan situasi la kn. huhu.

aku ingat bln ni je la kot nk stay dlm program ni. lebih baik begitu sblm ade benda lain yg jd. seriusly, its my future. jgn main2 ye!

okay, lg 2 mggu aku akan menjalani MINOR operation. kali ni melibatkan kedua2 belah. and doc ckp still ade lg cume benda tu tak membesar. its mean that, in future aku akan operate lg. haih. nasib badan. doc mmg ckp benda tu bukan KANSER. tp org kate baik kite cegah sblm terkena kn? besides, arwah ayah aku kn menghidap kanser dlu. itu kn keturunan. so, aku taknak kami adik beradik terkena penyakit keturunan tu. cegah selagi boleh.

about 3 weeks lg, aku akan jalan2 ngn family aku + my convocation. sgt tak sabar nk konvo! destinasi bercuti dgn family mungkin ke Penang. and lebih kurang 4 weeks plak, i'm going to holiday with my friends. 1st time nk holiday ngn kwn2 kesayangan. sgt tak sabar okay! hehehehe.

okay lah. nak sambung kerja. bye.



[notaku: sabtu. 6nov. we're going to Muar. pegi makan nasi minyak Nik & En.Syam. wee~]

2 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

uik??public pun kene keje??sabo je la ye..huhuhu..

pergi muar ke??hukhuk..nak pergi tp jauh je..better g yg dekat2 je la..ni pn tak tau la dpt g ke x..hehehehe..

btw,good luck ye operation nanti.. :)

a.d.i.b.a.h said...

ye, sbb akak x support malaysia. huhu. keje ikot timing hongkong, so public holiday pn kene ikot hk pnye. huhu. haah, sbb nk g mersing jauh sgt. so, mggu ni pegi muar, mggu dpn g belah laki Ida kt shah alam.

hahahaha. tQ~