f.o.l.l.o.w.e.r.s

Tuesday, November 23, 2010

segamat~

salam to all.

semalam, isnin, patut nye kerja la kan. tp aku masih lg dlm mood MC. hehe. oh ye, semlm ........... pn cuti jgk. so, semalam lepas aku interview dgn sebuah company ni, kami bergerak pegi ke Segamat.

waaaa, rase teruja gile kot nk gi Segamat sbb da lame tinggalkan. cane la rupe nye. kami memulakan perjalanan dari jam 1 ptg dan smpai di UiTM Segamat lbh kurg pkul3. mcm biase la kan, masuk je dlm UiTM tu, sunyi sepi. sepi sgt. pelik jgk mule2, nape takde org. pastu ..... ckp, org cuti sem laaa. oh, ye tak ye. so, kitorg park la tepi HEA tu. tmpt biase aku tggu E'a or Sue gi koperasi, takpun gi HEA or HEP. hehehe. ........ masuk sorg2 and aku tggu dlm kete. tgh leka berFB kt hp, tibe2 pintu aku dibuke. ish, cuak btul! ingatkn sape. tibe2 die ckp, "yang, arini cuti laaa. masin mulut u", dgn nada yg sedih. haaa? masin mulut aku? hahahahaha.

ye la, otw pegi tu, die ade tnye, arini ade pape cuti or event ke kt Johor. yg aku ni saje nk kene kn die, aku ckp laa, maybe cuti kot. hahahaahaha. tak sangke la plak btul. adeh. maaf laaa wahai cinta hati ku. mane la nk tau semalam hari keputeraan Sultan Johor. hehehehe. so, dgn tabah dan pasrah, die kirim kn denda pada org HEA. nasib la dlm tu mmg ade org, so kire Allah nk kasi jln jgk laa kn. konvo mggu dpn, tp denda tak settle lg. adeh laaa. hehehehe. so, die kene follow up ngn kakak HEA yg tlg die tu utk make sure denda die dibayar. hehehe.

after that, kitorg pusing2 la UiTM utk kali terakhir. semakin membangun kt situ. kitorg teruja je tgk. hehehe. tibe2 die rindu nk blaja blk. same la kite. huhuhu. lepas puas pusing2, kami pn ke bandar. hehehe. die rindu nk makan burger Segamat. so, beli la 1 utk mkn ptg kitorg. aku tak beli sbb otw pegi da mkn burger. so, kitorg singgah kt Old Taste Segamat. hehehe. rindu btul kt tmpt tu. mase takde internet dlu, kt situ la aku and housemate aku lepak. hehehe.

lepas perut kenyang, kami pn smbg jalan2 lagi. die nk tgk rumah sewa die. hehehe. pusing smpai 2 kali. mmg btul rindu tu. hehe. smbil jln2 die cite laa psl die study dr diploma smpai la degree dok kt Segamat tu. best jgk dgr die bebel2 cite2 psl dlu. hehehe. dlm hati aku, dpt jgk jln ngn die kt Segamat ni. dlu time blaja, single je kt sane. hehehehe. after puas berjalan, kami pn meneruskn perjalanan ke KL. hehehe.

sgt best jalan jauh2 ngn die. dgr die cite, dgr die bebel2, dgr die nyanyi2. haih. harap jodoh kami pjg hendaknye. tak tau la cane klu tak de die. taknak patah hati lg. huhu.

okay la, aku nk smbg rehat. esok da kerja. oh tidak!!! T_T





[notaku: aku hrp dpt laa. i need new environment. i need him more. mengade~]


5 comments:

a k m a r said...

dib, happy for u. bace cerita ko teringt masa ko selalu ceita dgn ex ko (takde niat nk ungkit). tp honestly aku suke tgk ko happy mcm ni. baru semngt nk baca blog ko! 1st,

2nd thing is bile bace blog ko. aku rase mcm sedey la plak sbb nye teringt plak zaman aku dating. kalau kt highway tuh mcm2 cerita dgn dia. nynyi kuat2 la... heee... happy for u! kem slm kt mak (: hugs

khadijah479 said...

bile baca blog ko ni akk dapat bayangkan ko tengah cite ngan akk juge.... wish u happy n happines... you feasible to get...:p

a.d.i.b.a.h said...

gee: thanx alot. kwn2 jgk yg byk support aku mse aku jatuh dlu. hal dlu, aku akan jdkn iktibar. dan Alhamdulillah, yg skang sgt baek. aku xtau la nk ckp ape klu still xde jodoh jgk ngn die. papepn, life must go on kn. thanx alot sbb always support aku! love u always~

k.khaty:hehehehe. rindu kt akak. nk bile laaa nk jmpe nye. thanx sbb bace blog kite!! thanx jgk sbb slalu happykn kite. =)

khadijah479 said...

akk tak dek hal.. ko lah..:) sbnrnye akk tak buat ape2 pun lah... ko ni...malu akk tau..:p.. kihkihkih

a.d.i.b.a.h said...

eceh. mengade plak nk malu2. hahahahahaha. wek! senget pnye akak! =P