f.o.l.l.o.w.e.r.s

Thursday, October 6, 2011

planning~

Salam to all. Hrp sume sihat. Thanks kpd yg sudi singgah and bace blog aku even aku jarang update. Hehe.

Sebut psl planning, tahun ni je da byk planning yg aku wat, tp byk utk thn depan. Ye laa, umur makin meningkat ni kene laa cari inisiatif utk nampak lebih matang! Tak gitu? Hahahahaha.

*saving*
- aku ngn Mr.Bf dah stat saving same2, even sikit, tp tiap2 bulan tak penah missed! Alhamdulillah. Hrp2 cekal hati aku ni nk saving.
- purse, handbeg, jam dan lain2, sume mintk tukar baru. Ye laa, aku ni klu skali beli, mmg beli mahal trus. Pastu pakai laa smpai lunyai! Tu mmg style aku. Skang ni sume brg2 aku da nazak dah. Hehe. Tp still boleh gune lg laa. Sbb nk tggu thn depan, maka kene laa saving kn? Hehehe.
- klu bleh nk stat puasa. At least jimat skit duit, takyah makan. Kt luar ni, makanan makin hari makin mahal. Gemok tetap gemok kan? Hehe.

*career*
- aku semakin ligat apply job, tak kisah ape2 job janji related and gaji masyuk! Hehe.
- aku dah setahun kt company ni, jd most of the work aku da tau and smpai 1 tahap aku boring wat keje tu siap boleh benti tido laa, benti solat laa. Boleh tak? Hahaha. Yg pasti, aku tak nampak pun plan utk team aku. Aku tau aku tak layak naik jadi senior lagi, tp kwn aku yg sorg tu, aku rasa layak dah, but still silent. Takde pape yg aku nampak wat mase ni. And bile tnye psl gaji, boss tak bleh nk bg sama mcm kwn aku yg lain. So tak pe laa. It's time to make a move. Mane2 keje aku cekau je.
- aku kene kumpul experience sebelum aku jd lecturer. Ye laa, segan laa aku kan klu student tnye tp aku tak tau nk jawab! Tak ke jenuh?
- insyaAllah, target aku nk jd lecturer lps kawen, maybe setahun or dua tahun lps kawen.

*future*
- sume date penting aku dah set cume perlu further discussion je especially to both family. Hrp sume nye berjalan lancar
- buat kwn2, insyaAllah jemputan bakal menyusul. Cume yg pasti bukn tahun ni. Hehe. Doakan sume dipermudahkan ye.





[notaku: kene stat bace Al-Quran, dr juzuk 1. Arahan mak aku. Huhu. Goodluck to myself!]




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

banyaknye planning akak..huhuhu..GOOD LUCK!!especially tang kawen..hehehehehehe..*gatai!

a.d.i.b.a.h said...

hehehehe. thanks dear!! yg pasti awk kawen dlu laa. jgn lupe jemput akak tau. hehehe.