f.o.l.l.o.w.e.r.s

Wednesday, May 16, 2012

Bandung Trip: Day 2 #2~


salam semua.

mesti boring kan entry sambung2? hahahaha. takpe laa. at least aku update. mane penah aku update marathon kaaan? hehehehe.

okay, mari kite smbg cerita semlm!!!

Day 2 (cont...)

okay, lupe nk bgtau. sblm shopping telekung and baju kebaya kain batik, kitorg ade jgk masuk kt D'Fashion. kt situ pun org ckp murah jgk. tp aku tak rase murah sbb kedai die cantik ala2 Gulatis, so 1st impression aku mst mahal ni. hehehe. aku singgah situ sbb kwn aku dr group B2B kirim border lace. sume kedai kt sane jual border lace jenis kain ela pnye tau. bidang 60 lg and mmg tak potong. kire klu ko beli semeter tu bleh buat utk byk baju laa, around 10 lengan baju kot, takpun lebih. border lace tu aku beli semeter RP150000 bersamaan dgn RM50++. puas hati laa sbb boder lace die cantik!! hehehe. oh ye, lupe nk bgtau jgk, kwn aku yg Ea dgn Bee gi borong kain kt Laksmi Tekstil. so, ini je laa 4 kedai yg kitorg sempat terjah. if nak compare sume kedai, kedai Vogue tu murah. tp klu korg gi sane, survey2 laa kot2 ade lg murah dr yg aku mention kt sini kn. hehehe.

okay, lepas dah serabut2 cari kain ela and dah puas hati masing2, kitorg pun gerak kua dr Pasar Baru tu. mmg jgn laa bwk aku dtg sane lg, tmpt tu BERHANTU!!! abis sume duit aku!! hahahahaha. destinasi selepas Pasar Baru is makan! gile kau! pukul4 ptg tak makan tghari lg! masing2 kebulur!!! hahahaha. kami dibawak oleh pak Boyan makan nasi padang. lupe plak name kedai tu. sorry. sedap jgk mkn kt situ and murah jgk laa. haaaa, kenyaaaaaangg!! Alhamdulillah.


hamikk kau! beratuq lauk habaq hang!

lepas mkn rehat2 jap. borak2. gelak2. siap list kn nk gi mane lg lps ni. so next stop is Toko Tiga. huhu. kt situ adalah outlet. byk baju branded2 ade jual kt situ termasuk laa Levis. aku ni sbb da takde duit, jln2 cuci mata je laa kan. hahahaha. teman Mr.Fiance cari Levis. tp byk design die tak berkenan. maka kami tak beli ape2 kt situ. tp kwn2 aku borong Jeans and shirt kt situ. harge lebih kurang dgn sini jgk cume murah 30% cmtu. 

Levis!
abis shopping kt Toko Tiga, pak Boyan bwk kitorg gi outlet2 di sekitar Dago. situ seriusly byk outlets! korg akan rambang mata laa bile tgk baju2, jeans, kemeja, shirts and blouse. sume cantik2 and affordable i must say! tp syg nye org gemok mcm aku susah nk dpt jeans yg sepadan! sdey!! cutting dorg beza skit laa.da berkenan tp tak fit plak dgn badan. mcm tu jgk dgn Mr.Fiance. sian kami. huhu.

ni smpai rambang mata tak tau nk pilih mane! hahahaha~

Mr.Fiance beli sandal


kasut kecintaan kami! tp malangnye tiada saiz! T_T
cadang nye kami nk singgah Kartika Sari. tp sbb lame sgt singgah kt outlets2 tu, maka kami hanye sempat singgah Amanda. both kedai jual Brownies yg sgt sedap. serius dua2 sedap! org kate klu pegi Bandung mesti cube both Brownies! *menaip smbil mengunyah Brownies. nyum nyum* kt Amanda pn kami borong Brownies. best2!! hehehe.



dah tak tau nk beli brape byk plak! hehehe~
itu laa last kedai kami shopping. hehehe. oh! tp kami singgah Indomart jap beli maggi and biskut and kudap2. hahahaha. masing2 dah nk hampir kering, so the best solution is mkn maggi! Indomart ni ala2 7E jgk laa. lepas tu pak Boyan trus anta kami balik hotel. oh ye, for your info, kami byr upah pak Boyan RP400,000 je utk satu hari (RM140). kt situ mmg standard hrge tu. if lebih tu, korg kene TIPU laa tu. hehehe.

brg2 sebelum dikeluarkan! penuh kete pak Boyan!

ini bru 1 troli. ade 2 troli sume nye.

kete Pak Boyan. rindu plak!


haaaa. amik kau!!!!
so, itu laa smbgn utk day 2 di Bandung. utk Day 3, mmg gile2 best sbb kami berjalan kaki je dr hotel ke outlets2! esok aku cite lagi k!! daaaa~


Total expenses for Day 2 = +-RP2,500,000 bersamaan dgn RM800+ (shopping+makan+supir)




4 comments:

aniQ said...

saye sampai moody jeans takde size T_T

a.d.i.b.a.h said...

Tau xpe... Huhu

cha said...

rm800 soorang ke? bestnya tp mmg jauh beza murah kn dr kt sini

a.d.i.b.a.h said...

haah. itu duit i je tu. kwn2 i x shopping sgt kt situ. hehehe. yup dear, murah laa jgk!! ^_^